30 Nisan 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir15°C

GÜNDE 150-200 BİN KİŞİ MERKEZİ RANDEVUYA BAŞVURUYOR

Yüz binlerce vatandaşımız randevulu veya randevusuz muayene olabiliyor ve aldığı hizmetten memnuniyetini çeşitli vesileler ile belirtiyor iken, “internet kafeye para vermeden hastane kapısından girmek zor” şeklindeki ifade kastı aşmış haksız bir ifadedir.

Günde 150-200 bin kişi merkezi randevuya başvuruyor

09 Ekim 2012 Salı 14:09

BASIN AÇIKLAMASI

 

Bugün bir gazetede “İnternet cafeye para vermeden hastane kapısından girmek zor” başlığı ile yayınlanan haber ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

 

Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) vatandaşlarımızın bekleme sürelerini azaltmak ve daha planlı bir hizmet sunabilmek için geliştirdiğimiz ve teşvik ettiğimiz bir hizmettir. Ancak hastanelerimizde, randevu almadan başvuran hastalarımıza da muayene hizmetleri verilmeye devam edilmektedir.

 

Bakanlığımıza bağlı hastaneler ve ağız-diş sağlığı merkezlerinde uygulanmakta olan Merkezi Randevu Sistemi ile günlük ortalama 150 ila 200 bin arasında vatandaşımız muayene randevusu almakta ve bu sayı, hastanelerimizde muayene olan günlük 600 bine yakın hastanın  %25-30 unu oluşturmaktadır. Diğer vatandaşlarımız ise, bizzat hastanelere giderek muayenelerini yaptırmaya devam etmektedir.

 

Yüz binlerce vatandaşımız randevulu veya randevusuz muayene olabiliyor ve aldığı hizmetten memnuniyetini çeşitli vesileler ile belirtiyor iken, “internet kafeye para vermeden hastane kapısından girmek zor” şeklindeki ifade kastı aşmış haksız bir ifadedir.

 

MHRS kullanan vatandaşlarımızın halen %54 ü telefon ile ALO 182 hattını arayarak, %46 ı ise internet üzerinden kendi şifrelerini kullanarak bizzat randevularını almakta, internet kafe veya benzeri başka birine ihtiyaç duymamaktadır.

 

Her gün on binlerce vatandaşımız sorunsuz bir şekilde randevusunu istediği yöntemi kullanarak alabilirken, sistemi çeşitli yollarla suistimal edenler, haberde adeta tüm sistemi ele geçirmiş gibi lanse edilmiştir. Bu durum gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Çeşitli suistimal denemeleri Bakanlığımızca sürekli izlenmekte olup gerekli önlemler alınmış ve alınmaktadır.  Bunlar arasında teknik sistemler ile takip ve tespit etmek, gerektiğinde adli makamlara suç duyurusunda bulunmak ve faillerinin aynı eylemleri tekrarlamasını önlemek gibi çeşitli önlemler bulunmaktadır. Hizmetin büyüklüğü ve yaygınlığı düşünüldüğünde, suiistimal çabaları çok küçük miktarda kalmaktadır. Buna rağmen Bakanlığımız, her türlü önlemi almaya devam edecektir.

 

Vatandaşlarımızdan, diğer hastaların haklarını gasp eden bu tür odaklara başvurmamalarını, gördükleri uygulamaları ve konuyla ilgili diğer tüm sorunlarını ALO 184 hattımıza bildirerek gerekli işlemleri yapmada yardımcı olmalarını beklemekteyiz.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Sağlık Bakanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA