02 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya21°C
  • İzmir18°C

GÜNEŞİN ZARARINDAN GÖZLÜKLE KORUNUN!

Güneşin yaydığı ultraviyole (UV) ışınlarının, cilt kadar göze de ciddi zararlar verdiğini söyleyen Dünyagöz Ataköy Hastanesi'nden

Güneşin zararından gözlükle korunun!

30 Temmuz 2011 Cumartesi 09:36

Güneşin yaydığı ultraviyole (UV) ışınlarının, cilt kadar göze de ciddi zararlar verdiğini söyleyen Dünyagöz Ataköy Hastanesi'nden Opr. Dr. Mahmut Öztürk, "Güneşe fazla maruz kalmak; katarakt, makula dejenerasyonu (sarı nokta) ve retina hastalıklarına neden olabiliyor. UV ışınları, gözdeki korneayı kurutabilir, kaşıntı, batma, yanma ve kanlanma gibi şikayet ve hasarlara neden olabilir" diyor. Zararlardan korunmak için mutlaka güneş gözlüğü kullanılması gerektiğini söyleyen Öztürk, gözlüğün faydalarını şu şekilde sıraladı:

DAHA KESKİN GÖRÜŞ
Kontrast duyarlılığını artırarak net görmeyi sağlar.
Uzun süre gözlüksüz şekilde güneşte kalmak; karanlıkta görmeyi ve adaptasyonu azaltır. Güneş gözlüğü takmak ise tüm bunu sorunları önler.
Görüntünün dağılmasını ortadan kaldırarak daha keskin görmeyi sağlar.
Renk kontrastının netleşmesini sağlayarak güneşin yarattığı dağınıklığı önler.

Güneş gözlüğü seçerken, gözlüğün fonksiyonu ön planda tutulmalıdır. Göz etrafını örten, yan ve üst siperliği olan çerçeveler, gözün güneşten daha iyi korunmasını sağlarken camlarının homojen renkte olması görme keskinliğini artırır.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA