04 Mayıs 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa13°C
  • Antalya22°C
  • İzmir19°C

GÜZEL OLACAĞIM DERKEN DAHA DA ÇİRKİNLEŞMEYİN!

Kulaktan dolma bilgilerle yaptığınız bakım ve makyaj uygulamaları, bakımsız halinizden bile daha kötü sonuçlanabilir. Cosmopolitan dergisi, bu konuda doğru bildiğiniz yanlışları derledi.

Güzel olacağım derken daha da çirkinleşmeyin!

23 Aralık 2010 Perşembe 00:50

Hepimiz güzelleşmek uğruna pek çok yöntem deniyoruz. Tercihimiz ne olursa olsun zaman zaman bizi güzelleştirmek bir yana, çirkinleştirebilecek hatalara düşebiliyoruz. İşte onlardan birkaçı ve o hatalara düşmemek için yapılması gerekenler;

HATA 1
Fazla nemlendirmek

Her şeyin fazlasının iyi olduğunu düşünüyorsanız ve fazla nemlendirici kullanıyorsanız yüzünüz yağlıymış gibi pırıl pırıl parlayabilir. Çözüm: Tüm yüzünüze nemlendirici sürmeyin. Birçok insanın T bölgesi yağlıdır ve nemlendiriciye ihtiyaç duymaz. Nemlendirici krem sadece kuru bölgelere sürülmelidir.

HATA 2
Saç kremini tüm saça uygulamak

Saçınızın tümüne saç kremi uygulamak saçınızın daha güzel görünmesini sağlamaz. Aksine saçınızın cılız, yapışık ve mat görünmesine neden olur. Çözüm: Saçınızı arada bir yıkamadan bırakırsanız o doğal yağı ile kendi kendine bakım yapar. Saç kremini sadece saç uçlarınıza sürün ve birkaç dakika beklettikten sonra durulayın. Saçınız daha hacimli görünecek.

HATA 3
Ruj denerken dudakları birbirine bastırmak

Rujun dudaklarınıza dağılması için güzel bir yöntem olabilir ancak bunu yapmanız kan dolaşımını artırır. Bu da sürdüğünüz rujun tonunu değiştirir. Sonuç olarak istediğiniz görüntüyü elde edemezsiniz. Çözüm: En iyi dudak tonunuz doğal dudak renginize yakın olan renklerdir. Bunun için ruju sadece üst dudağınızda deneyin.

HATA 4
Rimeli aceleyle sürmek

Rimeli sadece kirpik uçlarınıza sürerseniz topaklı bir görüntü elde edersiniz. Çözüm: Boşta kalan elinizle göz kapağınızı yukarı kaldırın, diğer elinizle maskaranızı sürün. Bunu dipten uca doğru uygulayın.

HATA 5
Kuaföre bırakmak

Sakın kuaförünüze ne isterse yapabileceğini söylemeyin! Unutmayın ki saçınızı en iyi tanıyan sizsiniz. Bu yüzden kontrolü bırakmayın. Çözüm: Kuaföre, elinizde beğendiğiniz saç modellerinin fotoğraflarıyla gidin. Çalışıyorsanız pratik bir saç modeline ihtiyacınız olduğunu da unutmayın.

HATA 6
Fondötene servet harcamak

Kozmetik markası Bobbi Brown'ın araştırmasına göre kadınların çoğu doğru fondöteni bulana kadar küçük bir servet harcıyorlarmış. Çözüm: Doğru fondöteni bulmak için para değil zaman harcayın. Satın almak istediğiniz fondöteni elinizde değil yüzünüzde deneyin. Ayrıca fondötenin bir eşantiyonunu alıp evinizdeki ışıkta da deneyin.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA