30 Nisan 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya21°C
  • İzmir13°C

HAMİLELİK TESTLERİ NE KADAR GÜVENLİ?

Günümüz dünyasında aklımıza gelen bir şeyi hemen elde etmek veya yapmak isteriz. Bu hamilelik söz konusu olunca da değişmeyen bir durumdur. İşte hamilelik testlerinin güvenilirliği!

Hamilelik Testleri Ne Kadar Güvenli?

09 Ekim 2010 Cumartesi 13:08

Hamilelik testleriyle ilgili reklâmları her yerde görebilirsiniz. Her bir reklâmın başka bir iddiası vardır ve hepsi kesin sonuç vaat eder. Peki gerçek sonuçlar için yapılması gerekenler nelerdir?

2 çeşit hamilelik testi vardır. kan testleri ve idrar örneğiyle yapılan testler. Bu iki tip test hamileliği belirlemek için kullanılır ve “insan koryonik gonadotropini” olarak bilinen hCG’yi tespit eder. hCG idrar ve kan içerisinde bulunur ve hamileliğin farklı zamanlarında ortaya çıkabilir.


Kan testleri idrar testlerine göre daha kesin sonuç verir. Ve size hem hCG’nin varlığını hem de kanda bulunduğu miktarı vererek hamileliğin başarılı geçip geçmediğini söyler. Ancak her dakika kan testi yaptırmak mümkün değildir. Bu nedenle hamilelik kesinleştikten sonra kan testlerine başvurulur.
İdrar testleri hCG’nin varlığını belirlemede oldukça başarılıdır. Ancak evde yapılan idrar testleri hamilelik sonrasında önerilmemektedir. Çünkü hCG miktarı kesin olarak anlaşılamayacağından fetüsün sağlık durumu hakkında bilgi alınamayabilir.


Evde yapılan hamilelik testleri adımlar doğru izlendiğinde ekesin sonuç verir. Bu testi uygulamadan önce tüm adımları dikkatlice okumak gerektiğini gösterir.

Hamilelik testinin daha kesin sonuçlar vermesi için ise şunlara dikkat etmek gerekir:

• Testi sabah kalktığınızda uygulayacaksınız, idrarın idrar kesenizde 4 saat kadar kalmış olduğundan emin olun.
• İdrar miktarını artırmak için çok fazla sıvı tüketmek idrarı seyrelteceğinden hCG’nin miktarını azaltabilir ve sonucu kesin olarak belirlemenizi engelleyebilir.
• Herhangi bir ilaç alıyorsanız, bunlara hormonal ilaçlar da dâhildir, testi uygulamadan önce etkisi olup olmayacağını öğrenmek için ilacın içeriklerini ve endikasyonlarını dikkatlice okuyun.


Eğer hamilelik testiniz pozitif çıkarsa hamilelik öncesinde bir ebe veya doktora başvurmayı ve düzenli kontrollere gitmeyi unutmayın.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA