04 Mayıs 2024
  • Ankara9°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa11°C
  • Antalya18°C
  • İzmir15°C

HAPİSTE TEDAVİ İÇİN BANKADAN 1 DOLAR ÇALDI

ABD’de mahkumlara verilen ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanmak isteyen evsiz James Verone, bankaya 1 dolarlık soygun düzenledi.

Hapiste tedavi için bankadan 1 dolar çaldı

22 Haziran 2011 Çarşamba 10:44

KUZEY Carolina eyaletinde geçen hafta ilginç bir banka soygunu yaşandı. Gastonia şehrinde yaşayan 59 yaşındaki evsiz Richard James Verone 1 dolar için banka soydu. Polis tutanaklarına göre dikkat çekmeden bir banka şubesine girerek vezneye yanaşan Verone, görevli kadına üzerinde “Silahım var! Bana lütfen sadece 1 dolar verin” yazılı not uzattı. Kendisini hapse attırmak için her şeyi yapan Verone, banka çalışanlarının 911’i aramasını istedi. Daha sonra oturup polisin gelmesini bekleyen Verone’la ilgili olarak veznedar,

911 mesajında “Ön kapının yanındaki kanepede oturuyor” dedi. Polis geldikten sonra hiç zorluk çıkarmadan teslim olan Verone’un silahsız olduğu anlaşıldı. ‘Sirkat’ suçu işlediği gerekçesiyle tutuklanan Verone, Gaston Cezaevi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, amacının bedava sağlık ücretlerinden yararlanmak olduğunu söyledi. Göğsünde bir kitle büyüyen ve iki diski kayan Verone, işsiz ve sigortasız olduğunu, işlediği suç karşılığında alacağı 3 yıl civarındaki ceza süresince hapishanede gerekli tedaviyi görebileceğine inandığını söyledi. Verone, “Eğer buna manipülasyon derseniz, mecbur kaldığım içindir. Çünkü tıbbi yardıma ihtiyacım var ve sanırım bu yardımı alabilmek için mahkemeleri manipüle etmem gerekiyor” dedi. 28 Haziran’da mahkemeye çıkarılacak olan Verone’un cezasının 12 aydan fazla olması beklenmiyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA