02 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa15°C
  • Antalya26°C
  • İzmir21°C

HASTALAR TEDAVİ İÇİN İZİN İSTEYECEK

"İlacın 52 hafta kullanılabilmesi için "bilgilendirilmiş hasta olur formu" hazırlandı. Bu formda trastuzumab'ın ne olduğu, hangi koşullarda uygulandığı, uzun süreli kullanımındaki ..."

Hastalar tedavi için izin isteyecek

13 Ağustos 2010 Cuma 09:45

SGK'nın Sağlıkta Uygulama Tebliğinde (SUT) değişiklik yapılmasına dair tebliği geçen 6 Ağustos Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlacın 52 hafta kullanılabilmesi için "bilgilendirilmiş hasta olur formu" hazırlandı. Bu formda trastuzumab'ın ne olduğu, hangi koşullarda uygulandığı, uzun süreli kullanımındaki yan etkileri, özellikle kalp ve solunum sistemi üzerine olumsuz etkileri konusunda bilgiler yer alıyor. Doktorun hastasını bu olumsuzluklar karşısında bilgilendirdiğine dair yazıların da yer aldığı formla, hasta bu tedavinin kendisine uygulanması için izin talebinde bulunacak.

Tedaviyi yürüten hekim tarafından düzenlenecek bu formun bir örneği Sağlık Bakanlığı'na, bir örneği SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek, diğer örnek ise reçeteye eklenecek. Hastalar 3 ay süreli sağlık kurulu raporlarıyla ilaca ulaşabilecek.

Hürriyet İzmir

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA