03 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa13°C
  • Antalya20°C
  • İzmir20°C

HASTANEDE DOĞUM YAPAN ANNE ADAYLARINA HEDİYE PAKETİ

Düzce'nin Yığılca ilçesinde kaymakamlık tarafından hayata geçirilen "Mutlu Bebek Mutlu Aile Projesi" kapsamında hastanede doğum yapan anne adaylarına hediye paketleri veriliyor.

Hastanede doğum yapan anne adaylarına hediye paketi

29 Haziran 2014 Pazar 15:35

Yığılca ilçesinde kaymakamlık tarafından hayata geçirilen "Mutlu Bebek Mutlu Aile Projesi" kapsamında hastanede doğum yapan anne adaylarına hediye paketleri veriliyor.

Kaymakam Mehmet Özcan, AA muhabirine geçen hafta uygulamaya başladıkları projenin ilçe sakinleri için çok önemli olduğunu söyledi.

"Projemizin amacı, hastanede doğumu teşvik etmek" diyen Özcan, "Biliyorsunuz ki hastanede doğum, bebek ve anne sağlığı açısından çok önemli. Hastane veya sağlık kuruluşu dışındaki doğumlarda bebeğin ölüm riski artmaktadır. İlçemizde evde doğum oranı çok az seviyede ama bazı vatandaşlarımız evde doğum yapmayı tercih edebiliyor" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortak çalışarak, anne adaylarını tespit ettiklerini anlatan Özcan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Anne adaylarıyla görüşmeler yaptık. Maddi durumu iyi olmayanların hastanede doğum yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Hastanede doğum yapan annelerimiz ve bebekleri için hediye paketi veriyoruz. Bu pakette doğum esnasında gerekli eşya bulunmaktadır. Hedefimiz sağlıklı bireyler yetişmesini sağlamak."

Yorumlar
SON DAKİKA