04 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir17°C

HASTANELERDE 4 AYLIK İHTİYAÇTAN FAZLA İLAÇ STOKU BULUNDURMAK ARTIK YOK

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde bazı ilaçların 152 yıl yetecek kadar stoklanması ve ilaçların son kullanma tarihinin geçmesi üzerine kamu zararı oluştuğunu tespit eden Sağlık Bakanlığı, tüm hastanelerde ’Azami Stok Miktarı’ uygulaması başlattı

Hastanelerde 4 aylık ihtiyaçtan fazla ilaç stoku bulundurmak artık yok

14 Temmuz 2009 08:50

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde bazı ilaçların 152 yıl yetecek kadar stoklanması ve ilaçların son kullanma tarihinin geçmesi üzerine kamu zararı oluştuğunu tespit eden Sağlık Bakanlığı, tüm hastanelerde ’Azami Stok Miktarı’ uygulaması başlattı.

Buna göre artık hiçbir hastane 4 ayın üzerinde ilaç ya da tıbbi malzeme stoku bulunduramayacak.

’Taşınır Modül’

Stok fazlası oluştuğu durumlarda ise ’Stok Fazlası Taşınır Modül’ kullanılarak, fazla ilaçlar sisteme girilecek. Böylece bu ilaçlar diğer kurumların bilgi ve yararlanmasına sunulacak. Stok fazlası ürünlerine gelen istekleri gözardı eden sağlık kuruluşları ise Bakanlığa bildirilecek.

4 bin yıllık stok


Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde antibiyotik ilaç yılda 74 adet tüketilen ilaç, 2 bin adet sipariş edildi. Bu 27 yılın ihtiyacına eşdeğer. Ayrıca açık kalp ameliyatında kullanılan anestezi ilacı 2008’de 1 adet kullanıldı ise de, 4 bin adet sipariş verildi ki bu stokun ortalama 4 bin yılda tüketilmesi demek. Aynı şekilde, stoktaki tansiyon ilacı da 152 yıllık ihtiyacı karşılayacak miktarda.

Hürriyet

Yorumlar
SON DAKİKA