29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya29°C
  • İzmir22°C

HASTANELERDEKİ 'HOCA FARKI' PARASI BUGÜN TARİH OLUYOR

Üniversite hastanelerinde "hoca farkı'' olarak bilinen, öğretim üyelerine muayene ücreti ödenmesi dönemi bugünden itibaren sona eriyor.

Hastanelerdeki 'hoca farkı' parası bugün tarih oluyor

31 Ocak 2011 Pazartesi 08:24

Gün Yasası'nın yürürlüğe girecek hükmüyle, üniversite hastanelerinde de Sağlık Bakanlığı hastanelerinde uzun bir süredir uygulanan performans sistemine geçilecek.

PERFORMANSA BAKILACAK

Performans sistemiyle tıp fakültelerindeki öğretim üyeleri de yaptıkları muayene, ameliyat ve diğer işlemlerin yanı sıra yürüttükleri eğitimaraştırma faaliyetleri için ek ücret alacak. Performans uygulaması, sadece tıp fakülteleri için değil, diğer fakülteler için de geçerli olacak. Ayrıca, tıp fakültelerindeki diğer sağlık çalışanları da bu ek ödemelerden yararlanacak. YÖK, üniversitelerdeki performans sisteminin ana hatlarını bir yönetmelik ile düzenleyecek. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kısa bir süre önce katıldığı bir toplantıda, üniversitelerdeki hoca farkının kalkmasının tıp fakültelerinin gelirlerini etkileyeceğini belirterek, üniversitelere parasal kaynağın artırılması için tedbir alınacağını açıklamıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA