29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya30°C
  • İzmir23°C

HAYALİNİZDEKİ KAŞLARA KAVUŞUN

Son yılların modası; kalın ve doğal kaşlar. İnce kaşlı olanlar daha önce bu modaya ayak uyduramasa da artık nakil sayesinde istediğiniz kaşlara kavuşmanız mümkün...

Hayalinizdeki kaşlara kavuşun

02 Kasım 2011 Çarşamba 09:23

Dönem dönem neredeyse bir ip kadar incelen kaşlarımız, son birkaç yıldır belki de hiç olmadığı kadar kalınlaşıp gürleştiler. Bunun nedeni, moda olduğu için birçok kadının kaş ektirmeye başlaması... Kaş ekimi konusu ile ilgili merak edilenleri Transmed Saç & Kozmetik Cerrahi Kliniği Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçı, Cosmopolitan'a anlattı.

SAÇLAR KAŞ OLUYOR
Kaş nakli; kafanın arka bölümünde bulunan ve donör bölge adı verilen alandan alınan, genetik olarak ömür boyu dökülmemeye programlanmış saç köklerinin, kaşlara nakil edilmesi işlemi olarak tanımlanıyor.
Operasyon 2-2.5 saat sürüyor ve saç alınan veya ekilen bölgede hiçbir ciddi ağrı olmuyor. Lokal anestezi ve hafif yatıştırıcılar oluşan ağrıları gidermede yeterli geliyor.

HAFTADA BİR DÜZELTİN
Kaşlar ekim yapılmış köklerden yaklaşık üç ay sonra çıkmaya başlıyor, dokuz ay sonra da son hallerini alıyorlar.
İlk yıl normalin biraz üzerinde uzayan ekilmiş kıllar, birkaç yıl içinde daha yavaş uzamaya başlıyor. İlk çıkan kaşların daha uzun görünmemesi için haftada bir ince makasla kesilerek düzeltilmesi öneriliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA