03 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa13°C
  • Antalya20°C
  • İzmir20°C

HEKİMLERE GEÇİCİ GÖREVLENDİRMEDE YOLLUKLARIN ÖDENMEMESİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

Hekimlerin geçici görevlendirmelerinde yollukların ödenmemesi CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Hülya Güven tarafından TBMM'ye taşındı

Hekimlere geçici görevlendirmede yollukların ödenmemesi TBMM gündemine taşındı

15 Ekim 2014 Çarşamba 12:09

Bir süredir geçici görev yolluklarının ödenmesi konusunda sorunlar yaşanıyor. Özellikle büyük şehir yasası gerekçe gösterilerek geçici görev yollukları ödenmiyor.

Konuyla ilgili olarak İzmir Tabip Odası tarafından daha önce Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığına bir yazı gönderilmişti.
 
Geçici görev yollukları konusunda yaşanan hukuki boşluk,  11 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 6552 sayılı Torba Yasa ile giderildi ve geçici görev yolluklarının ödenmesi yönünde bir düzenleme yapıldı.

CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Hülya Güven de  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Soru önergesinde, İzmir’in ilçelerine yapılan görevlendirmelerde harcırahların neden ödenmediği, harcırah ödenmeden personelin görevlendirmesinin nasıl yapıldığı, personelin mağduriyetinin nasıl giderileceği yönünde bilgiler istendi.
 
Soru önergesinde şunlar dile getirildi:

gecici_yolluk.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA