03 Mayıs 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa14°C
  • Antalya23°C
  • İzmir24°C

HEKİMLERE MUAYENEHANE İÇİN 1 YIL SÜRE

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmelikle muayenehanelerin asgari tesis, hizmet ve personel standartlarına ilişkin şartlar değiştirildi. Yeni kurallara uyum sağlayabilmeleri için hekimlere bir yıl süre ...

Hekimlere muayenehane için 1 yıl süre

11 Ağustos 2010 Çarşamba 09:20

 Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmelikle muayenehanelerin asgari tesis, hizmet ve personel standartlarına ilişkin şartlar değiştirildi. Yeni kurallara uyum sağlayabilmeleri için hekimlere bir yıl süre verildi.

Muayenehane açma şartlarına düzenleme Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmelikle muayenehanelerin asgari tesis, hizmet ve personel standartlarına ilişkin şartlar değiştirildi TAM Gün Yasası'nda hekimlere muayenehane açma yasağı getiren maddenin iptal edilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı yeni düzenlemeler için kolları sıvadı. Bakanlık, "Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"le muayenehanelerin asgari tesis, hizmet ve personel standartlarını değiştirdi.

3 Ağustos 2010'dan önce muayenehane açanların istenilen niteliklere uygunluk sağlayabilmeleri için 1 yıl süre verilirken, yeni muayenehane açacaklar ise istenilen şartları yerine getirmek koşuluyla hizmet verebilecek.

BELGE YOKSA FAALİYET DE YOK

3 Ağustos 2010 tarihine kadar açılmış olan muayenehane sahipleri, yönetmelikte istenilen şartlara bir yıl içerisinde uygunluklarını sağlayarak, il sağlık müdürlüklerine başvuracak. Müdürlükçe yerinde incelenen ve yönetmelikteki şartları taşıdığı tespit edilen muayenehanelere uygunluk belgesi düzenlenecek. Bu süre içerisinde yeni uygunluk belgesi almayan muayenehanelerin valilikçe faaliyeti durdurulacak.
Metrek YÖNETMELİKTE hizmet birimlerinin bina içeriğiyle ilgili maddede değişiklik ve ekleme yapıldı. Buna göre, hasta bekleme salonu kullanım alanı en az 20 metrekare, ikiden fazla her bir muayene odası için 5 metrekare ilave bekleme alanı oluşturulacak. Orta koridorun bekleme amaçlı kullanılması halinde koridorun genişliği asgari 3 metre olacak.

Engellilere dikkat MUAYENEHANELERDE özürlülerin de kullanımına uygun şekilde düzenlenmiş bay ve bayan tuvaleti bulundurulacak. Tuvaletler, bekleme salonuna koridorla bağlantılı ve içerisinde acil çağrı sistemi kurulmuş bir şekilde inşa edilecek. Giriş katta olmayan muayenehanelerin bulunduğu binada, hastanın tekerlekli sandalyeyle girebilmesini sağlamak amacıyla girişi en az 80 santimetre genişliğinde asansör olması gerekecek ve merdivenler belirtilen şartlara uygun olacak.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA