05 Mayıs 2024
  • Ankara10°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa13°C
  • Antalya15°C
  • İzmir15°C

HER HASTALIK İÇİN AİLE HEKİMİNE GİDEBİLİRSİNİZ

Bakanlık vatandaşa mektup gönderecek, "Hastaneler yerine aile hekimlerine gidin" denilecek.

Her hastalık için aile hekimine gidebilirsiniz

07 Şubat 2014 Cuma 08:16

Sağlık Bakanlığı aile hekimine gitmeyen nüfusa ulaşmak amacıyla harekete geçti. Sağlık Bakam Mehmet Müezzinoğlu'nun imzasıyla aile hekimine hiç gitmediği tespit edilen hanelere mektup gönderilerek, vatandaşın bir sağlık problemiyle karşılaştığında önce aile hekimine gitmesi sağlanacak. Bireyin daha sağlıklı günler geçirmesi adına aile hekimliği sisteminin bütün Türkiye genelinde uygulamaya konulduğu hatırlatılan mektupta, aile hekimlerinin yaş ve cinsiyeti ne olursa olsun, kişiyi çevresiyle bir bütün olarak sağlık ve hastalık yönünden değerlendirmek için eğitim aldıkları belirtildi. 

Mektuplarda, "Sağlık hizmetine en kolay şekilde ulaşılmasını sağlayacak olan aile hekimine müracaat etmekten çekinmeyiniz" mesajı verilecek. Konu ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, çok basit hastalıklarda bile bireylerin aile hekimlerine uğramadan hastaneye gitmeye çalıştıklarını belirtti. 

Tontuş, "Örneğin bir şeker hastasının ilaçlarının yenilenmesi gerekiyorsa, bunun raporları varsa hastaneye gidip kuyruk beklemelerine veya randevu alıp orada saatlerce oyalanmalarına gerek yok. Bu ilaçlarını kendilerine çok yakın bir şekilde konuşlanmış aile hekimleri rahatlıkla yazacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA