03 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul19°C
  • Bursa22°C
  • Antalya27°C
  • İzmir25°C

HİLELİ YOĞURDA DİKKAT

Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği Kurucu Üyesi ve Yörükoğlu Genel Müdürü Cihan Bulut, yoğun turizm sezonu ve yaklaşan Ramazan dolayısıyla piyasada hileli ürün olduğu ile ilgili şikayetler aldıklarını belirtti.

Hileli yoğurda dikkat

26 Temmuz 2010 Pazartesi 13:16

Bazı üreticilerin yoğurda jelatin koydukları yolunda ihbarlar alındığını ifade eden Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği Kurucu Üyesi ve Yörükoğlu Genel Müdürü Cihan Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, “Bazıları da yoğurda margarin koyuyor, hatta insafsızca mermer tozu ekleyenler bile görülüyor. Bunlar sadece fiyata endeksli çalışıyorlar.

Ürünlere düşük fiyat koyuyorlar ama halkın sağlığıyla oynuyorlar. Otel satın alma yetkililerinin ve gıda mühendislerinin aldıkları malı üretim noktasında denetlemesini tavsiye ediyoruz. Gelen şikayetleri Tarım İl Müdürlüğü’ne aktarıyoruz. Gerekenin yapılacağından eminiz” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili olarak Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin de denetimlerin devam etitğini, yoğurda bitkisel yağ koyduğu tespit edilenlere cezai işlem uygulandığını bildirdi. Erçin, vatandaşlarımız şüphelendikleri herhangi bir ürün olursa ‘Alo 174’ hattına ihbarda bulunmaları istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA