02 Mayıs 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir16°C

HIZLI OKUMAK DİKKATİ ARTIRIYOR

Kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran, yavaş okumayla bilginin hafızada fazla kalmayacağını, aksine hızlı okumanın beyinde dikkati artırdığını söyledi.

Hızlı okumak dikkati artırıyor

12 Ekim 2010 Salı 14:24

Baran, "01 Adana Eğitim Çalıştayı" kapsamında "Öğrenme ve Öğretmede Yeni Stratejiler" konusunda öğretmenlere verdiği konferansta; günümüzde özgüveni yüksek, motivasyonu güçlü, hızlı okuyabilen, aynı hızla soru çözebilen, fotoğrafik hafızayla okuduklarını resimleştirerek aklını en iyi şekilde kullanabilen bireyler yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Hafıza teknikleri kullanılarak beynin çalışma hızını yükseltmenin bireyin kendi elinde olduğunu belirten Baran, "Hız arttıkça dikkat artar, hız düştükçe dikkat düşer, uyku durumu artar. Hızlı okuyan çocuğun beyin hızı daha da yüksektir" dedi.

Yavaş okumayla bilginin hafızada fazla kalmayacağını, aksine hızlı okumanın beyinde dikkati artırdığını vurgulayan Baran, eğitimle dakikada bin kelime okunabileceğini belirtti. Baran, "Dünyada 40 ülkede yapılan araştırmaya göre, en çok okuyan ülke Almanya, en az okuyan ülke ise Türkiye. Almanlar günde 24 dakika, Türkler 13 saniye okuyor. Liderler, okuyanların arasından çıkar. Kitap okumak çok keyiflidir ama belli bir eşiği aşmak gerekir" diye konuştu.

Cesaret ve özgüvenin başarıda çok önemli olduğunu belirten Baran, anne, baba ve öğretmenin başarıdaki tutumuna dikkat çekerek, öğrenci başarısız olduğunda tekrar denemesinin istenmesini tavsiye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA