04 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa13°C
  • Antalya21°C
  • İzmir18°C

İLAÇ GİBİ BESİNLERLE ZAYIFLAYIN

ABD’nin saygın tıp merkezlerinden Mayo Clinic yağ yakımını hızlandıran gıdaları belirledi. Soğan, sarımsak, pırasa ve nanenin olduğu listedeki besinler hem zayıflatıyor hem ...

İlaç gibi besinlerle zayıflayın

03 Kasım 2011 Perşembe 12:35

ABD’nin saygın tıp merkezlerinden Mayo Clinic yağ yakımını hızlandıran gıdaları belirledi. Soğan, sarımsak, pırasa ve nanenin olduğu listedeki besinler hem zayıflatıyor hem sağlık veriyor.

MAYO Clinic Beslenme ve Diyet Ünitesi yağ yakımını hızlandıran besinlerin tüketilmesinin zayıflamayı da hızlandıracağını açıkladı. Araştırmaya göre özellikle baharatlardan zencefil ve zerdeçali sofralardan eksik etmemeli, sarımsak soğan, pırasa, lahana, turp, taze nane, fesleğen, dere otu, rezene, maydanoz ve rokayı da ana yemeklerin yanında bol bol yenmeli. Bu besinler aynı zamanda flavonoid, karotenoid, tokoferol gibi sağlık iksiri denilecek kadar önemli bu maddeleri ve C vitamini gibi antioksidan zengini. Uzmanlara göre bu besinler sadece zayıflatmakla kalmıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kan basıncını düzenliyor ve detoks etki gösteriyor.

Yasemin çayı ödeme karşı etkili

Bazı bitkiler, özel aromaya sahiptir Bunlar çay olarak kullanılır. Bunların başlıcaları; ıhlamur, ada çayı, papatya, nane, kekik, yasemin ve kuşburnudur. Bu bitkilerde uçucu yağlar yanında antioksidan özelliğe sahip flavonoidler de bulunur. Bu niteliklerinden dolayı, bitkisel çaylar idrar söktürücü, göğüs yumuşatıcı, sakinleştirici, sıvı gereksinmesini karşılayıcı etkileri yanında bedenin antioksidan savunmasını da geliştirir. Bu nedenle yemekler ve salatalara sarımsak soğan ve pırasa eklemek, kahvaltıda taze nane maydanoz roka yemek, aralarda da ıhlamur, kuşburnu, adaçayı veya yasemin çaylarından içmek sağlıklı olmak açısından oldukça faydalıdır.

Selahattin DÖNMEZ/stargazete.com
[email protected]

Yorumlar
SON DAKİKA