05 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa14°C
  • Antalya19°C
  • İzmir17°C

İLAÇ YERİNE LİMON SUYU HURAFE

Her 3 kişiden birinin hipertansiyon hastası olduğu Türkiye’de, bazı hurafeler hayati riske yol açıyor.

İlaç yerine limon suyu hurafe

16 Nisan 2016 Cumartesi 15:55

Acıbadem Kadıköy Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Dağdelen, en sık yapılan tansiyon hatalarını Milliyet’e anlattı: 

“Bir kişinin tansiyonunun yüksek olmasına rağmen hiçbir şikayetinin olmaması, sanılanın aksine iyi bir durum değil. Genellikle o hastanın yıllardır damarlarının yüksek basınca maruz kalması damarsal komplikasyonların yakın olduğunun habercisi.” 

“İlaç tedavisi aldım, tansiyonum iyileşti artık ilaca gerek yok” inanışının da son derece tehlikeli olduğunu dile getiren Dağdelen, “Tansiyonun kesin bir tedavisi olmadığından kilo vermek, tuzu azaltmak, egzersiz yapmak erken dönemde yeterli bir tedavi olabilse de bunların yetersiz kaldığı durumlarda, düzenli hekim kontrolü altında ilaç tedavisi şart” dedi. 

Limon suyu iyi gelir mi?
“Tansiyon yükselmesine limon suyu iyi gelir” diye kendini limona adamanın yanlış ve tehlikeli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Dağdelen, “Tüm dünyada hastalar tansiyon yükselmesi halinde limon veya greyfurt suyu içiyor. Bu meyve sularının tüketimi bazı tansiyon ilaçlarının etkinliğini artırsa da hiçbir büyük ve detaylı çalışma yok ki, limon veya greyfurt suyunun tedavi edici etkinliğini göstermiş olsun” görüşünde.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA