03 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa11°C
  • Antalya20°C
  • İzmir17°C

İLACI TAMAMEN YABANCIYA SATMAK OLUMLU DEĞİL

2007'de ilaç şirketini Avrupalı Zentiva'ya satarak üretimden çıkan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ilginç bir değerlendirmede bulundu.

İlacı tamamen yabancıya satmak olumlu değil

11 Ağustos 2012 Cumartesi 10:57

aHaber'de yayınlanan İş'te Hayat programına konuk olan Eczacıbaşı, son dönemde yerli ilaç üreticilerinin teker teker yabancı şirketlere satılmasıyla ilgili şu yorumu yaptı:

"İlaç şirketlerinin tamamının yabancıların eline geçmesini olumlu bulmuyorum. İleri giden bir sanayimiz varken küresel şirketler çıkmalıydı diye düşünüyorum." İlaç sanayisinin kontrol altına alınması için atılan adımların sektörü zor durumda bıraktığını söyleyen Eczacıbaşı, şöyle konuştu: "Bizim çıkmamızın nedeni de temelde buna dayanıyor. Diğer satışların da temeli buna dayanıyor."

Türk ekonomisinin bir miktar yavaşlasa da yoluna devam edeceğini söyleyen Bülent Eczacıbaşı, "Bu sene yavaş büyüyenlere göre yüksek bir hızla büyürsek arayı kapatmaya başlar. Hepimizin morali çok iyi. Bu sene büyüme tahminleri yüzde 2.5'ten 5'e kadar çıkıyor. Bu gerçekleşirse fevkalede olumlu olacak" diye konuştu.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA