08 Mayıs 2024
  • Ankara24°C
  • İstanbul21°C
  • Bursa26°C
  • Antalya21°C
  • İzmir28°C

INFLUENZA AŞISI HAKKINDA DUYURU

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Influenza aşısı hakkında duyuru yayımlandı.

Influenza aşısı hakkında duyuru

18 Aralık 2020 Cuma 16:58

 

Influenza Aşısı Hakkında

Influenza Aşısı Hakkında ÖNEMLİ DUYURU!!!

Influenza Aşı Olan Vatandaşların Aşı Uygulama Süreci Aile Hekimleri Tarafından Aşağıda Yazılı Bulunan Adımlar Çerçevesinde İşletilecektir.

1- Günlük aşı uygulanabilecek birime ait kişiler GetKurumInfluenzaBilgisi servisi ile sorgulanır.

2- Fiziki olarak aile hekimine aşı yaptırmak için başvuran kişinin güncel durumu AHBS üzerinden TCKN ile GetInfluenzaBilgisi Servisi ile sorgulanır.

3-Sorgulama sonucu ;

- Başvuran kişi listede var ve daha önce aşılaması yapılmadı ise aşı uygulama ekranına doğrudan geçilebilir.

- Başvuran kişi listede var ve daha önce aşılaması yapıldı ise ilgili hekime daha önce aşılamanın olduğuna dair uyarı verilir , reçete ile verilen aşı olabileceğinden dolayı aşı uygulama ekranına geçilmesine engel olunmaz.

- Başvuran kişi aşı uygulanabilecek kişi listesinde yok ise AHBS ekranlarında kişinin listede olmadığı şeklinde uyarı verilir, sağlıkcı olduğu düşünülüyorsa hekim tarafından uygulama ekranına geçilebilir.

3-  ATS (Aşı Takip Sistemi) ilgili kişinin riskli grupta olup olmadığını , influenza aşısı hakkını kullanıp kullanmadığını , sağlıkcı olup olmadığı kontrolleri  ATS (Aşı Takip Sistemi) üzerinden yapılacaktır , bundan dolayı aşı uygulanmadan önce muhakkak ATS üzerinden başarılı şekilde stok düşüldükten sonra aşının uygulanması önem arz etmektedir.

4-  ATS(Aşı Takip Sistemi) stok düşümü yapıldıktan sonra , 207 Aşı veri seti ile e-Nabız Sistemine aşı uygulama bildirimi yapılır. 

5- ilgili kişiye aşı uygulaması yapılır.

Tüm AHBS ve Aile Hekimlerine Önemle Duyurulur.

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA