07 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa14°C
  • Antalya21°C
  • İzmir19°C

İŞİTMEYE YARDIMCI TIBBİ MALZEMELERİN TEMİNİNDE ELEKTRONİK REÇETE VE RAPOR UYGULAMASI-28.05.2019

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından işitmeye yardımcı tıbbi malzemelerin temininde elektronik reçete ve rapor uygulaması hakkında duyuru yayımlandı.

İşitmeye yardımcı tıbbi malzemelerin temininde elektronik reçete ve rapor uygulaması-28.05.2019

28 Mayıs 2019 Salı 14:40

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

28/05/2019

İŞİTMEYE YARDIMCI TIBBİ MALZEMELERİN TEMİNİNDE ELEKTRONİK REÇETE VE RAPOR UYGULAMASI HAKKINDA DUYURU

Bilindiği üzere 29/04/2019 tarihli duyuru ile Kurumumuz tarafından İşitmeye Yardımcı Tıbbi Malzemelerin Teminine İlişkin reçetelerde e-reçete ve e-rapor servisleri tamamlanmış olduğu ve 01/05/2019 tarihinde uygulamanın zorunlu olarak başlayacağı duyurulmuştur.

Ancak elektronik ortamda düzenlenen e-rapor ve e-reçeteler ile ilgili Hastane Bilgi Yönetim Sistemlerinde entegrasyon çalışmaları tamamlanmadığından aşağıda belirtilen konulara açıklık getirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

1-E-reçeteye ilişkin sağlık raporu e-rapor şeklinde zorunlu olarak düzenlenecek ve söz konusu e-rapor MEDULA Sisteminden kontrol edilecektir.

2-MEDULA Sisteminin ve/veya sağlık hizmet sunucusuna ait sistemin çalışmaması nedeniyle e-reçetenin düzenlenememesi halinde, reçete manuel olarak düzenlenebilecek olup, üzerinde e-reçete olarak düzenlenememesine ilişkin “Sistemlerin çalışmaması nedeniyle e-reçete düzenlenememiştir” ibaresi kaşe ya da el yazısı şeklinde belirtilecek, reçeteyi düzenleyen hekim tarafından da onaylanacaktır.

3-Sağlık Hizmet Sunucuları tarafından e-rapor düzenlenememesi halinde, 30/06/2019 (Dahil) tarihine kadar düzenlenen manuel raporda Kurumca kabul edilecektir.

4-Söz konusu e-reçete ve e-rapor düzenlenebilmesine ilişkin Sağlık Hizmet Sunucuları tarafından Hastane Bilgi Yönetim Sistemlerinde tüm işlemlerin tamamlanarak entegrasyon sağlanacaktır.

5-Konu ile ilgili olarak yaşanabilecek aksaklıklar için [email protected] mail adresinden iletişim kurulacaktır.

Tüm ilgili Sağlık Hizmet Sunucularına duyurulur.

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA