27 Nisan 2024
  • Ankara27°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa22°C
  • Antalya26°C
  • İzmir27°C

İŞTE EN MUTLU ÇİFTLER, PEKİ ONLARIN SIRLARI NE?

İngiltere’de Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Konseyi’nin araştırması, kadınların evlilikleri konusunda erkeklerden daha çabuk kaygılanmaya başladığını ortaya koydu...

İşte en mutlu çiftler, Peki onların sırları ne?

01 Mart 2011 Salı 11:39

İngiltere’de Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Konseyi’nin araştırması, kadınların evlilikleri konusunda erkeklerden daha çabuk kaygılanmaya başladığını ortaya koydu.

100 bin kişiyle yüz yüze konuşularak yapılan araştırmaya göre en mutlu çiftler, evliliğinin ilk beş yılında eğitimli ve çocuksuz olanlar.

İlk yıllardan sonra mutluluk oranında düşüş başlıyor, kadınlarda düşüş daha çok ve hızlı oluyor.

Uzmanlar, bunun nedenini kadınların çalışmalarının yanı sıra, evi toparlamak, yakınların doğum günlerini hatırlamak gibi sorumlulukları nedeniyle daha çabuk yorulmalarına bağlıyor. Kadınlar evliliğin başlangıcından beş yıl sonra kocalarıyla aynı oranda ilişkiden “memnun gibi ” görünüyor.

Bu dö nemde kadınların yüzde 55’i, erkeklerin ise yüzde 57’si “Aşırı mutluyum” diyor. Ancak, bu durum ilerleyen yıllarda değişiyor. Evliliğin 11’inci yılında çok daha az sayıda kadının “mutluyum” dediği göze çarpıyor. 40 yıllık evlilik sonunda ise kadınların yüzde 26’sı erkeklerin ise yüzde 33’ü ilişkilerinden “aşırı derecede” memnun olduklarını ifade ediyor.

GAZETE HABERTURK

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA