29 Nisan 2024
  • Ankara21°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa17°C
  • Antalya27°C
  • İzmir25°C

İŞTE GÖZ SAĞLIĞINA FAYDALI 8 BESİN!

Balık yağı, karaciğer, böbrek, süt, yumurta sarısı, buğday, havuç, mantar, fıstık, ceviz ve domates gibi besinler, A vitaminini deposu besinlerin başında gelir. İşte göz sağlığına faydalı besinler...

İşte göz sağlığına faydalı 8 besin!

08 Kasım 2015 Pazar 16:28

Yaşımız ilerledikçe birçok organ işlevini kaybetmeye başlar. Bu organların başında ise göz gelir. A vitamininin yeterli miktarda tüketilmesi göz sağlığını korur. Balık yağı, karaciğer, böbrek, süt, yumurta sarısı, buğday, havuç, mantar, fıstık, ceviz ve domates gibi besinler, A vitaminini deposu besinlerin başında gelir. İşte göz sağlığına faydalı besinler:

Havuç: İçindeki beta-karoten (A vitamini), gözün retina (sinir) tabakasında ışığı algılayan hücreler için gereklidir. Havuç, A vitamini sayesinde görme kaybını yüzde 50 oranında azaltır.

Portakal: C vitamini deposu portakal, göz kuruluğunu önler.

Patates: A vitamini açısından zengin bir besin olan patates, katarakt riskini azaltır. Görme kaybını önemli oranda önler.

Somon: Retina ve gözün dış bölümünde bulunan önemli bir yağ asidi olan dokosaheksaenoik asit, göz sağlığını korur. Bu asit, daha çok somon, uskumru, sardalye gibi balıklarda bulunur.

Biber: C vitamini açısından zengindir. Diyabet hastalarının gözlerini korumak için düzenli olarak C vitamini almaları gerekir.

Ispanak: İçerdiği doğal antibiyotikler ile görme bozukluklarına karşı etkilidir. Aynı zamanda yaşla birlikte ortaya çıkan katarakta karşı korurken, doğal güneş gözlüğü olarak güneşten gelen zararlı mavi dalgaları da filtreler.

Brokoli: Görmemizi iyileştiren lutein ve betakaroten bakımından çok yararlıdır.

Yumurta: E vitamini ve Omega-3 kaynağı olan yumurta gözler için çok önemli olan lutein bakımından zengindir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA