29 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa13°C
  • Antalya20°C
  • İzmir16°C

İZMİR'DE DİJİTAL HASTANE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 'Dijital Hastane Değerlendirme Toplantısı' düzenlendi.

İzmir'de dijital hastane değerlendirme toplantısı

27 Mayıs 2017 Cumartesi 09:53

İzmir'de bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Behzat Özkan, hastanenin ve hastaların ihtiyaçlarının istenildiği anda hizmete sunulmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekerek sistemi bireye bağımlılıktan kurtarmanın önemini vurguladı.

Kaliteli sağlık hizmetinin yolunun dijital hastaneden geçtiğini belirten Özkan, dijital hastaneyle güvenli bir ortamda sağlık hizmetlerinin sunulacağını ve maddi tasarrufların artacağını kaydetti.

Türkiye'nin son 10 yılda sağlık hizmetlerine erişimde ilerleme kaydettiğini ve dünya'da önde gelen ülkelerden birisi haline geldiğini ifade eden Özkan, dijitalleşmeyle birlikte daha da ileri gideceğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Hasan Aydınlık, kamu hastanelerinde ihtiyaç duyulan önemli şeylerden birisinin karar destek sistemleri olduğuna dikkat çekerek dijital hastanelerle birlikte yapılan her işlemin kayıt altına alınacağını dile getirdi.

Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü İlker Köse, Sağlık Bakanlığına bağlı yataklı hizmet veren kurumların uluslararası tek dijital hastane modellemesi olan HIMMS (Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) EMRAM (Elektronik Tıbbi Kayıt Uyum Modeli) çerçevesinde mevcut seviyelerinin tespit edilmesi, hastanelerin en iyi ve güvenli sağlık hizmeti verebilen dijital hastaneleri tanımlayan EMRAM seviye 6 ve 7'ye ulaşabilmeleri amacıyla Sağlık Bakanlığı ile HIMMS arasında 15 Kasım 2013 tarihinde protokol imzalandığını belirtti.

HIMMS'ın elektronik ve analitik sistemlerin hastaların sağlığı için ne derece uygun verimli kullanıldığına dair ölçme standartları belirlediğini ifade eden Köse, bu standartlara göre hizmet sunucularının olgunluğunu ve gelişmişliğini anket yöntemiyle ölçtüğünü kaydetti.

Protokol çerçevesinde Kamu Hastaneler Kurumu ile Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün paydaş olduğunu belirten Köse, protokol kapsamında hedefin bütün hastanelerin 2018'in sonuna kadar en az iki defa genel değerlendirme anketiyle seviyesinin ölçülmesi olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA