03 Mayıs 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul19°C
  • Bursa20°C
  • Antalya28°C
  • İzmir24°C

KAÇ YAŞINDA BOTOKS YAPTIRILMALI

Botoks artık 20'li yaşlardaki genç kızlar arasında da moda. "Botoks yaşı kaç olmalı" sorusuna ise uzmanlar farklı yanıtlar veriyor.

Kaç yaşında botoks yaptırılmalı

14 Aralık 2010 Salı 17:03

Lindsay Lohan, Kim Kardashian gibi ünlülerin botoks yaptırması, “Botoks yaşı kaç olmalı?” tartışmasını da beraberinde getirdi. Estetik cerrahların bir bölümü, çok fazla mimiğe sahip olan kadınların 20’li yaşlarda botox yaptırmalarının gelecekte kırışıklıkları önleyeceğini savunuyor. Bir bölümü de 30 yaşından önce botoks yaptırılmasına karşı çıkıyor.

Medikal Estetik Derneği Başkanı Dr. Ali Kerim Diler de karşı çıkan doktorlar arasında. Botoks yaptırmanın hiçbir sağlık sakıncası yaratmadığını savunan Diler, "Botoks çok uzun zamandır kullanılıyor üstelik kozmetik alanından çok başka alanlarda. Çok daha derin, yüksek dozlarda uygulanıyor hatta çocuk hastalara yapıyorlar. Ancak niye 25/28 yaşındaki bir genç kız kendini kadınlaştırmaya çalışır ki? Ben varolanın korunmasından yanayım. Varolan büyük problem varsa düzeltilsin. Genelde eğilim şu olmalı: Eksileni yerine kormak varolanı muhafaza etmek." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA