29 Nisan 2024
  • Ankara21°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa17°C
  • Antalya27°C
  • İzmir25°C

KADIN DİŞHEKİMLERİ, KADINLARDA BAĞIMLILIĞI İSTANBUL'DA TARTIŞACAK

Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi’ni Ağustos ayında İstanbul’da yapacak. Kongrenin en ilginç forumlarından birisini kadın dişhekimleri düzenliyor.

Kadın dişhekimleri, kadınlarda bağımlılığı İstanbul'da tartışacak

17 Temmuz 2013 Çarşamba 18:02

İstanbul, 28-31 Ağustos 2013 tarihlerinde dünyanın en büyük dişhekimliği kongrelerinden biri olarak kabul edilen Dünya Dişhekimliği Kongresi’ne evsahipliği yapacak. Kongre kapsamında düzenlenecek en ilginç forumlardan biri de Kadın Dişhekimleri Forumu. Her yıl FDI kongrelerinde gerçekleşen formun bu yılki teması ‘’kadınlarda bağımlılık’’ olacak. Aynı başlıklı forumda geçen yıl ‘’kadınlarda tükenmişlik sendromu’’ tartışılmıştı.

Gelecek dönem Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) Başkanı olacak TC Wong’un da yer alacağı forumda Almanya, ABD, Avustralya, Senegal, Japonya, Ruanda, Azerbaycan, Güney Kore ve Türkiye’den katılan panelistler; kadınlarda rastlanan ilaç, alkol, nikotin ve madde bağımlılıklarının yanı sıra günümüzde çalışan kadının en önemli sorunlarından biri haline gelen işkolikliğin ve internet bağımlılığının kadın yaşamında etkileri üzerine konuşmalar yapacaklar.

Kongrenin evsahipliğini üstlenen Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel; bu forumun dışında da kadın dişhekimlerine yönelik yarışmaların düzenlendiğini açıkladı. 101. FDI 2013 İstanbul Kongresi’nde sunulan bilimsel bildiriler arasından “En iyi Kadın Araştırmacı” seçilecek. Ayrıca kadın dişhekimleri arasında düzenlenen ‘’uzun bir çalışma günü sonunda en sevdiğim rahatlama yöntemi’’ başlıklı fotoğraf yarışması ile “En İyi Fotoğraf Ödülü” de sahibini bulacak. (Bilgi için: http://www.fdi2013istanbul.org/TR/default.aspx) 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA