05 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa12°C
  • Antalya14°C
  • İzmir14°C

KADINLARIN KORKULU RÜYASI SOSYAL FOBİ

`Sosyal fobi`, kimi zaman kişinin çalışma ortamında başarılı bile olsa gerçek performansını devamlı hata yaparım endişesi ile gösterememesine ve başarısız olmasına yol açabilen psikiyatrik bir hastalık... Devamı için tıklayınız

Kadınların korkulu rüyası sosyal fobi

19 Haziran 2010 Cumartesi 22:17

`Sosyal fobi`, kimi zaman kişinin çalışma ortamında başarılı bile olsa gerçek performansını devamlı hata yaparım endişesi ile gösterememesine ve başarısız olmasına yol açabilen psikiyatrik bir hastalık olarak gösteriliyor. Nöroloji Uzmanı Dr.Mehmet Yavuz, psikiyatrik bir hastalık olan `sosyal fobi`ye sahip kişilerin, normal seviyede utangaç olanlara oranla iletişim kurmakta daha da zorlandığını ve bu sırada vücut fonksiyonlarının değiştiğini belirtti. Bu kişiler tanımadığı insanlarla iletişim kurarken terler, heyecanlanırlar.


Konuşurken tutukluk, kekeleme, yüz kızarıklığı ve seste titreme olur ve sosyal fobik kişiler bu endişeleri yüzünden kendilerini girdikleri tüm ortamdan soyutlarlar. Bu tür şikâyetleri olanların bir hekime mutlaka başvurması gerektiğini söyleyen Dr. Mehmet Yavuz, `Kendi kendini ne kadar tedavi etmek isteseler de bunu başaramaz ve kötü sonuçlarla karşılaşırlar` diye konuştu.

 

Yorumlar
SON DAKİKA