04 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa16°C
  • Antalya24°C
  • İzmir19°C

KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİNDEN ÖZEL HASTANE AÇIKLAMASI!

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz: "Adıyaman'da özel hastanelere ilgi az!"

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterinden özel hastane açıklaması!

27 Mayıs 2017 Cumartesi 10:02

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, kentte özel hastanelere başvuru oranının yüzde 7 olduğunu söyledi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği toplantı salonunda konuşan Dr. Öz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Adıyaman Kamu Hastaneler Kurumuna bağlı sağlık kuruluşlarının 2015 ve 2016 yılı değerlendirmeleri hakkında bilgi verdi.

"Türkiye'de özel hastanelere başvuru oranı yüzde 19, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 37 iken, Adıyaman'da bu oran yüzde 7" olduğunu belirten Dr. Öz, Adıyaman'da yapımı planlanan 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin de yeterli olmadığını açıkladı.

Bu durumun hazırlanan bir raporlarla bakanlığa sunulduğunu ifade eden Öz şöyle devam etti:

"Böylece yapılacak olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin projesi 300 yataklı olarak revize edilmiştir. 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin hayata geçirilmesinin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birbirlerinin entegrasyonu sağlanacaktır.

Böylelikle, ilimizde bulunmayan Riskli Gebelik Merkezi, Tüp Bebek Merkezi, Jinekoloji Yoğun Bakım Ünitesi, Sancı, Doğum, Loğusa Odası, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi, Endoskopik retrograt kolanjiopankreatografi ünitesi gibi birçok özellikli birim ilimizde ilk kez açılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır."

Öz, son olarak bu çalışmada tüm emeği geçenlere ayrıca teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA