04 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa14°C
  • Antalya19°C
  • İzmir19°C

KANSERDEN KORUNMANIN YOLLARI GALERİ

Türkiye’de her yıl 155 bin kişi kansere yakalanıyor, 60 bin kişi de bu nedenle yaşamını yitiriyor. Kanserden 20’li, 30’lu, 40’lı, 50’li yaşlarda korunmanın ipuçlarını öğrenmek ister misiniz?

Kanserden korunmanın yolları GALERİ

16 Eylül 2011 Cuma 11:30

Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Duygu Derin, "Türkiye'de en sık görülen beş ölüm sebebinin 1965'ten başlayarak yıllar içindeki seyri incelendiğinde, kanser 1990'a kadar kalp-damar sistemi ve enfeksiyon hastalıklarından sonra en sık görülen üçüncü ölüm sebebiydi.1990 yılından itibaren kontrol altına alınan enfeksiyon hastalıklarının önüne geçerek ikinci sıraya yükseldi. Bugün halen kanser, kalp hastalıklarından sonra ikinci ölüm nedeni olma özelliğini koruyor" diyor.

Sağlık ve Yaşam Dergisi'ndeki habere göre, Doç. Dr. Derin, şöyle devam ediyor "Tüm dünyada kadınlarda en sık meme, rahim ağzı, kolon, akciğer ve mide kanserine rastlanırken erkeklerde ise akciğer, prostat, mide ve kolon kanseri görülüyor. Ve yine dünyada kanser nedeniyle gerçekleşen ölümlere bakıldığında, erkeklerde en sık rastlanan kanser türleri akciğer, mide, karaciğer, kolon ve mide; kadınlarda ise meme, akciğer, kolon ve rahim ağzı kanseri olarak sıralanıyor.

Kanser hastalığının kontrol altına alınmasında erken teşhis önemlidir. Örneğin erken evrede yakalanan kolon kanserinde ilk 5 yılda hayatta kalma oranının yüzde 90’dır. Aynı şekilde rahim ağzı ve meme kanserlerinde de erken teşhis-tedavi ile hayatta kalma oranlarının yükseklir."

galeri_icon.gif  İŞTE KORUNMANIN YOLLARI. TIKLAYIN

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA