03 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa14°C
  • Antalya23°C
  • İzmir24°C

KANSERİ ENGELLEYEN İLAÇ YOLDA

Newcastle Üniversitesi’nde görevli bilim adamları göğüs kanseriyle mücadele edilmek için tasarlanan bir ilacın tüm kanser türleri için kullanılabileceğinin sinyallerini verdi.

Kanseri engelleyen ilaç yolda

28 Haziran 2011 Salı 10:53

Tümörlü hücrelerin gelişip çoğalmasını engelleyen ilacın kanserin diğer türlerinde de işe yarayabileceğini açıklayan bilim adamları “İlaç, göğüs kanserinin yanısıra yumurtalık ve pankreas kanserinde de işe yarıyor. Bu ilaç doktorların ilgisini çekti çünkü, böylelikle sağlıklı hücrelere zarar vermeden tümörle savaşıyor. Kanserli hücrenin DNA’sını bozuyor” dedi. Fareler üzerinde yapılan araştırmada, kanserli tümörün küçüldüğüne dikkat çeken Profesör Nicola Curtin “Kanserin zayıf noktasına zarar veren bu ilaç akciğer kanseri gibi diğer kanser türleri için kullanılabilir.

Hasta eden zayıflık geni

Bilim adamları insanın zayıf kalmasını sağlayan bir gen keşfetti. 75 bin insanın gen dizilimini inceleyen doktor Ruth Loos ve ekibi ‘zayıflık geni’ni bulduklarını açıklarken bu genin kalp ve damar rahatsızlıklarına neden olduğunu bildirdi. Erkeklerde rastlanan bu gende yağ oranının daha fazla olduğu ve şeker işleniminin daha yavaş olduğu açıklandı. Loos, “IRS1 gennine sahip olan insanlarda kalp rahatsızlığına yakalanma riski yüzde 20 fazla” dedi. İngiliz Kalp Vakfı profesörü Jeremy Pearson “Kalp hastalığına yakalanmamak için önemli olan kişinin zayıf olması değil, yağları nerede depoladığıdır. Vücudun içinde depolanan yağlar, derinin altına depolanan yağlardan daha tehlikelidir” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA