03 Mayıs 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa14°C
  • Antalya23°C
  • İzmir24°C

KARİYER VE ÇOCUK FİKRİ KADINI HASTA EDİYOR!

Modern kadının "Çocuk da yaparım kariyer de" görüşü hasta ediyor. Dr. Mehmet Yavuz'a göre çocuklu ve çalışan kadının sürekli midesi ağrıyor!

Kariyer ve çocuk fikri kadını hasta ediyor!

13 Kasım 2010 Cumartesi 20:34

Son yıllarda birçok kadın hem kariyer hem de çocuk yapabileceğini düşünüyor. Peki kadınlar çocuk mu yapmalı yoksa kariyer mi? Ya da ikisini bir arada yürütmek mümkün mü? İşte Reem Nöroloji Merkezi Kurucusu Dr. Mehmet Yavuz, mükemmel kadın imajının ortaya çıkardığı psikolojik sorunları anlattı...

ÇOCUKLAR DA MUTSUZ
Çalışan kadın mükemmel anne mi olmak istiyor?
Çalışan kadın hem çalışma hayatını hem de çocuğunu aynı anda idare etmek zorunda kaldığında, ev ile iş yeri arasında yoğun bir tempo içine giriyor. İş, çocuk ve eş arasında kalan kadın, tam anlamıyla bir tükenmişlik hissine kapılıyor. Anneliği ve kariyerini bir arada yürütmek isteyen kadınlar, çocuklarına karşı daha düşkün bir tavır sergiliyor.

'Mükemmel kadın' imajı ne gibi sağlık sorunlarını ortaya çıkarıyor?
Hem çocuk ve kariyer yapmayı hem de iyi bir eş olmayı isteyen kadın için hastalıklar da kaçınılmaz bir hal alıyor. Tükenmişlik hissi, depresyon, panik atak belirtileri, unutkanlık, mide rahatsızlıkları ve cinsel isteksizlik görülüyor.

Çocuklarda olumsuz etkileniyor mu?
'Çalışan anne çocuğu ile de ilgilenebilir' düşüncesini kanıtlamaya çalışan anneler, çocuklarının her istediğini yapar hale geliyor. Çocuğun tüm isteklerini gerçekleştiriyor ve ileride başkaları bu ortamı sağlayamadığında çocuk mutsuz oluyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA