02 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya21°C
  • İzmir18°C

KASTAMONU’DA 882 BİN DOZ ŞAP, BİN 635 DOZ KUDUZ AŞISI YAPILDI

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kastamonu'da il genelinde büyük ve küçükbaş hayvanlara 882 bin doz şap, çiçek ve brucella aşısı,...

Kastamonu’da 882 Bin Doz Şap, Bin 635 Doz Kuduz Aşısı Yapıldı

06 Ocak 2024 Cumartesi 15:08

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kastamonu'da il genelinde büyük ve küçükbaş hayvanlara 882 bin doz şap, çiçek ve brucella aşısı, sokak köpeklerine yönelik bin 635 doz kuduz aşısı yapıldı.

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, şap, çiçek, brusella ve kuduz hastalıklarıyla mücadelesini sürdürüyor. Bu çerçevede Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından il genelinde büyük ve küçükbaş hayvanlara 882 bin doz şap, çiçek ve brusella aşısı uygulandı. Ayrıca Kastamonu'da il genelinde başıboş sokak köpeklerine de bin 635 doz kuduz aşısı yapıldı.

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "2023 hayvan sağlığı çalışmalarımız çerçevesinde; ilimiz genelinde hayvan sağlığı ekiplerimiz tarafından yılda en az 4 defa bütün işletmeler ziyaret ediliyor. Ziyaretlerde kimliklendirme ve koruyucu aşılama çalışmaları yapılmaktadır. Bu çerçevede ilimiz genelinde şap, çiçek ve brucella aşıları büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara 882 bin doz uygulanmış olup, patili dostlarımıza bin 635 doz kuduz aşısı uygulanmıştır. Halk sağlığı ve hayvancılık ekonomisi için her şartta yetiştiricimize hizmet veren veteriner hekim, tekniker ve teknisyen arkadaşlarımıza kolaylıklar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA