02 Mayıs 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa13°C
  • Antalya18°C
  • İzmir12°C

KEFEK BAŞKANI AKSAL EDİRNE'DEKİ SAĞLIK KURULUŞLARINA ÇOK SAYIDA DOKTOR ATAMASI GERÇEKLEŞTİĞİNİ BELİRTTİ

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Sağlık Bakanlığınca kente atanan münhal kadroları duyurdu.

KEFEK Başkanı Aksal Edirne'deki sağlık kuruluşlarına çok sayıda doktor ataması gerçekleştiğini belirtti

02 Eylül 2022 Cuma 10:29

Aksal, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı 106. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında münhal kadroların açıklandığını belirtti.

Bu kapsamda Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine anesteziyoloji ve reanimasyon, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları, beyin ve sinir cerrahı, çocuk sağlığı ve hastalıkları, ruh sağlığı ve hastalıkları, tıbbi biyokimya, üroloji Keşan Devlet Hastanesine deri ve zührevi hastalıkları, göz hastalıkları, iç hastalıklar, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, Uzunköprü Devlet Hastanesine genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarının atandığını ifade eden Aksal, kamu hastanelerine, ilçe entegre hastanelerine, ilçe sağlık müdürlüklerine, toplum sağlığı merkezlerine, acil sağlık istasyonlarına ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine de 19 uzman hekim, 57 pratisyen hekim ataması yapılacağını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA