29 Nisan 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa15°C
  • Antalya23°C
  • İzmir21°C

KEMİK SUYUNUN BİLMEDİĞİMİZ 6 ŞAŞIRTICI FAYDASI

Kemik suyu, kulağa küçükken annenizin sizi yemeye zorladığı haşlanmış sebzeler ve o korkunç çorba gibi gelebilir. Ama sağlığa çok sayıdaki faydasını öğrendiğinizde, kemik suyunu beslenmenize hemen dahil edeceksiniz.

Kemik suyunun bilmediğimiz 6 şaşırtıcı faydası

06 Aralık 2016 Salı 11:58

 


Kemik suyunun eklem ağrılarını dindirmekten, sindirimi kolaylaştırmaya ve hatta iltihabı iyileştirmeye kadar sayısız sağlığa sayısız faydası var. Bunlardan bazıları şöyle:
 

1- Enfeksiyonlarla savaşır

Can sıkıcı soğuk algınlıkları için mükemmel bir çözümdür. Kemik suyu, gerçekten enfeksiyonu hafifletiyor ve grip virüsleri ile mücadele ediyor.



2- İltihabı ve eklem ağrılarını azaltır;


Artrit şikâyetiniz mi var? Günde bir kase kemik suyu içmek ağrıyı uzak tutacak. Kemik suyunda bulunan glukozamin, ağrıyı azaltan yeni kolajenin büyümesini arttırır ve zarar görmüş eklemlerin onarılmasına yardımcı olur.


3- Kemiklerin oluşumu, büyümesi ve onarımına yardımcı olur;


Çünkü kemik suyu, kemiklerimizin sağlıklı işleyişi için çok önemli olan kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi besin öğelerini içerir.

 


4 - Sindirimi geliştirir;


Kemik suyundaki jelatin, mide özsuyuna yardımcı olan bir hidrofilik kolloit olarak işlev görür. Ayrıca, sindirim kanalındaki mukozal hattın korunmasında önemli bir rol oynar.


5- Vücut üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır;
 

Kemik suyu, daha iyi bir uyku ve rahatlamayı sağlayarak vücutta yatıştırıcı bir etkiye sahip glisin amino asidini içerir. Evet, artık derin uykulara dalmanın vakti geldi :)
 


6- Gıda takviyelerinden daha sağlıklıdır;

Ev yapımı kemik suyu, özel hapların içinde bulunandan daha fazla besleyici madde içerir ve yavaş pişirme bu maddeleri korumaya yardımcı olur.







 

Yorumlar
SON DAKİKA