29 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa17°C
  • Antalya19°C
  • İzmir18°C

KİLO VERMEK Mİ İSTİYORSUNUZ?

Fazla kilolarınız varsa ve bunlar oldukça canınız sıkıyorsa, kilo vermek istiyorum diyorsanız artık dur demenin zamanı gelmiş demektir.

Kilo vermek mi istiyorsunuz?

27 Mayıs 2014 Salı 18:45

"Kilo Vermek İstiyorum" diyenlere 15 öneri!

1- Öncelikle herzaman bilmemiz gereken vücudumuzu tanımak olacaktır. Kaç kilo oldugumuzu kac kilo fazlamız oldugunu öncelikle bilmemiz gerekiyor.

2- Bundan sonraki adım ise, kilolarınız 10 kilodan fazla ise mutlaka bir doktora danışın, ama eger fazla kilolarınız 10 kilodan az ise bu kez kendi yöntemlerinizi son derece dikkat ederek uygulayabilirsiniz.

3- Kilo vermek istiyorum, diyorsanız ilk önce elinize bir mezura alıp göbek bölgenizi en ince yerinden ölcün ve kalcalarınızı geniş kısmından ölçün ve bir yere kaydedin.

4- Kilo vermek için haftalık olarak bu ölcümleri yapıp kaydetmeniz önemlidir.

5- Vücudunuzu temizleyin, detoks yaparak vücudunuzu kilo vermeye hazır hale getirin. Vücudu en iyi şekilde temizleyen detoksu, limon ve deniz tuzu katılmış su ile yapabilrisiniz. Kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız  detoks mutlaka işe yarayacaktır.

6- Şimdi yediginiz besinleri degiştirin, kilo vermek için beyaz unlu gıdalardan, marketlerden hazır alınmış işlenmiş et ve diger gıdalardan, tuzdan ve bazı yaglar haric diger tum yaglardan uzak durun !

7- Kilo vermek istiyorum diyorsanız, zeytin yagı, hakiki tereyagı (az olmak kaydıyla), hindistancevizi yagı dışında kalan yaglar ile yemeklerinizi pişirmemeye özen gösterin.

8- Fazla kilolarınızdan kurtulmak için diger bir öneri ise ögünlerinizde yediklerinizi azaltın ve  her ögününüzde mutlaka çig sebze de tüketin çünkü çig sebzeler daha uzun süreli tok tutarlar.

9- Kilo vermek istiyorum diyorsanız, su içmeyi ihmal etmeyin, azaltmayın ama mutlaka yeşil çayı içmeyi de ihmal etmeyin.

10- Kendinize bir hedef belirleyin ve kilo vermek için bir süre verin örnegin iki hafta, o iki hafta boyunca bütün hazır gıdalar, beyaz unlu gıdalar, beyaz ekmek ve marketlerden alınmıs hazır etlerden uzak durun. Tuz ve şekerli mamüllerdende uzak durun. Bu süre zarfında kilo vermek istiyorum diyorsanız sebzeler, meyveler dostunuz olsun.

11- Vücut temizliginde önemli yeri olan ve kilo vermenize yardımcı olacak sarımsagı ögünlerinizde bulundurun.

12- Kepekli gıdalar dostunuzdur, onlardan vazgecmeyin ve ögünlerinizde kepekli gıdaları bulundurun.

Fazla kilolardan kurtulmanın % 70ni egzersizler tamamlamaktadır. Bu yüzden egzersizler yapmayı ihmal etmeyin ve en iyi egzersiz tempolu bir şekilde 30-45 dakika aralıgında yapılan bir yürüyüştür. Bütün vücüdunuzun çalışmasını saglar ve  metobolizmayı hızlandırır. Kilo vermek için egzersizleri ihmal etmeyin.

13- Abur cuburlardan vazgeçin. Avokado ve greyfurtu abur cubur gibi yiyin, deneyin kilo vermek istiyorum diyorsanız yaptıgınız egzersizler ve beslenmenizi degiştirmeniz sonucunda ek olarak bu iki muhteşem besini tüketmeniz bu konuda önemli ölcüde size yardımcı olacaktır.

14- Unutmayın beslenme şeklinizi degiştirmeden az yiyerek fazla kilolarınızdan kurtulamazsınız.

15- Kilo vermek başlı başına bir iş gibidir. İhmal etmeye gelmez, devamlılık ister o yüzden belirlediginiz süre içinde kararlı olun ve baştan aşagı yemek düzeninizi degiştirin.

 

Yorumlar
SON DAKİKA