29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya29°C
  • İzmir22°C

KISITLAYICI TEDBİRLER TIP ÇEVRELERİNİ ENDİŞELENDİRİYOR

Sağlıkta yolsuzlukları önlemek için radikal adımlar atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kısıtlayıcı tedbirleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kısıtlayıcı tedbirler tıp çevrelerini endişelendiriyor

25 Ekim 2008 13:23

Sağlıkta yolsuzlukları önlemek için radikal adımlar atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kısıtlayıcı tedbirleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

1 Ocak 2009 itibariyle emar, tomografi gibi bazı tetkikleri 60 günden önce tekrarlanamayacak. Ancak tıp çevreleri, düzenlemenin hastaları olumsuz etkilememesi için bir takım tedbirler alınması gerektiği konusunda uyarıyor.

Sorun belli, sağlık alanındaki yolsuzluklar. Sorunun çözümü için bir dizi tedbir alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 1 Ocak'ta kısıtlayıcı tedbirleri hayata geçirecek. Ancak yolsuzlukla mücadele için olumlu bulunan uygulama, bazı yönleriyle endişeleri de beraberinde getiriyor. İtirazların nedeni ise belli. Kısıtlayıcı tedbirleri her türlü vakada uygulamak, bazı sorunları da beraberinde getirebilir. Peki yolsuzluğa imkan vermeden sorun nasıl çözülebilir? Kısıtlayıcı tedbirleri destekleyecek bazı uygulamalara ise tıp çevreleri de sıcak bakıyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Peyami Cinaz, yolsuzlukların önüne geçmek için atılan adımları olumlu bulduklarını ancak alınan tedbirlerin hasta sağlığının önüne geçmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.


Yorumlar
SON DAKİKA