27 Nisan 2024
  • Ankara21°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa16°C
  • Antalya21°C
  • İzmir23°C

KİŞİYE ÖZEL DİYET

Kişiler, yalnızca fiziksel özelliklerine göre değil, iş ve sosyal yaşamına uygun diyet programı yapmalılar.

Kişiye Özel Diyet

24 Mayıs 2010 Pazartesi 10:56

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, kilo vermek için kişinin sadece fiziki durumu ve kilosuna değil, işine ve sosyal yaşantısına uygun bir diyet programı yapması gerektiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, “Aç kalarak değil, az ve sık yiyerek sağlıklı kilo verilebilir" dedi.

OMÜ Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte diyetlerinde ortaya çıkmaya başladığını belirtti. Diyet yaparken çok dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Özenoğlu, “Aç kalınarak ani kilo kayıplarına neden olan diyetleri uygulamak çok sağlıklı değil. Bu diyetler yapıldıktan sonra kilo verilebilir fakat daha sonra çeşitli sağlık problemleri yaşanabilir. Vücut sürekli aç kaldığı için metabolizma yavaşlar ve en az şekilde enerji harcar. İlk aşamada kilo verilir ama daha sonra kilo kaybı durur. Diyetin kesilmesinin ardından da kişi kilo almaya başlar” dedi.

Az ve sık yiyerek kilo vermenin daha uygun olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Özenoğlu, “Kilo vermek için kişinin sadece fiziki durumu, kilosuna göre değil, sosyal yaşantısı ve işine göre bir diyet hazırlanmalı. Kişinin hangi besinleri ne kadar azaltacağı kendi yaşam tarzına uygun olarak belirlenmeli. Yanlış yeme alışkanlıkları düzeltilmeli” diye konuştu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA