03 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa13°C
  • Antalya20°C
  • İzmir20°C

KÖK HÜCRE MEME ESTETİĞİNE DE YARAYACAK

Kanser tedavisi sonucunda bozulan memenin estetiğine kök hücreler yardım edecek. Japonların ilk denemeleri başarılı. AA - TONİSAN ANTONİO - Kök hücre için yeni bir kullanım alanı daha doğdu. Japon doktorlar ilk kez, yağ aldırma sonucu (liposuction) çıkan

Kök hücre meme estetiğine de yarayacak

17 Aralık 2007 08:18

Kanser tedavisi sonucunda bozulan memenin estetiğine kök hücreler yardım edecek. Japonların ilk denemeleri başarılı. AA - TONİSAN ANTONİO - Kök hücre için yeni bir kullanım alanı daha doğdu. Japon doktorlar ilk kez, yağ aldırma sonucu (liposuction) çıkan yağlardan elde ettikleri kök hücreleri, kanser ameliyatı sonucu bozulan memelerin estetiğinde kullandı.

Halen deneme aşamasında olan yöntem, ameliyat geçirdikten sonra memelerinin büyüklükleri değişen, yüzeyleri çukurlanan milyonlarca kadın için umut vaat ediyor. Şimdiye kadar yaklaşık 21 kadında denenen yöntem, protez kullanılmadan sağlıklı memelerin büyütülmesinde de kullanılabilecek.

Araştırmada, 21 meme kanseri hastasının karın ve kalçalarından yağ alındı. Yağın yarısı implant malzemesi olarak ayrıldı, geriye kalanın-dan kök hücre elde edildi. Bunlar işlenip implant malzemesiyle birleştirildi ve hatalı memenin çevresindeki üç yere enjekte edildi. Doktorlar, dokunun ölmekten kurtulmasını ve dayanıklı mini protezler oluşmasını bekliyor. Kyuşu Üniversitesi'nden Dr. Keizo Sugimaçi, tedaviden sekiz ay sonra hastaların yüzde 80'inin memnun kaldığını, altı ay sonra meme dokularında kalınlaşma görüldüğünü söyledi.

Yorumlar
SON DAKİKA