04 Mayıs 2024
  • Ankara10°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa13°C
  • Antalya19°C
  • İzmir16°C

KOŞMAYA BAŞLAMAK İÇİN 4 NEDEN, HEMEN BAŞLAYIN, HİÇBİRŞEY KAYBETMEZSİNİZ

Koşmak kardiyovasküler kasları çalıştırmanın ve kısa sürede vücuttaki yağları yakmanın en etkili ve kolay yoludur. Eğer tempolu bir şekilde,..

Koşmaya başlamak için 4 neden, Hemen başlayın, hiçbirşey kaybetmezsiniz

10 Aralık 2010 Cuma 20:45

1. Kalbinizi korur
Koşmak kardiyovasküler kasları çalıştırmanın ve kısa sürede vücuttaki yağları yakmanın en etkili ve kolay yoludur. Eğer tempolu bir şekilde bir saat koşarsanız 500-600 kalori civarında enerji yakarsınız.

2. En ucuz spor
Spor salonuna gitmek ve bunun için pahalı eşofmanlar almanıza gerek yok. İhtiyacınız olan tek donanım iyi bir t-shirt ve spor ayakkabıları. Evinizin çevresinde bulunan bir parkta ya da okulunuzun bahçesinde rahatlıkla koşabilirsiniz.

3. Stresten uzak tutar
Koşarken sadece siz, nefesiniz ve ayaklarınızın sesi vardır. Tempolu bir şekilde 20 dakika koştuğunuzda bütün günün stresini alır götürür. Koşmanız esnasında endorfin salgılanır. Bu salgı ağrıyı azaltan ve sizin ruh halinizi düzelten doğal bir kimyasaldır. Bu sayede iş v özel hayatınızdaki stresten tamamen uzaklaşacaksınız.

Stres hayatınızı zindana çevirmeden siz ondan kurtulun!

4. Sağlığınız için çok yararlı
Koşmak kemiklerinizin güçlenmesini sağlar ve vücut direncini artırır. Özellikle kadınları yaşlandıkça kemik gücünü kaybedeceğinden genç yaşta koşarak dirençlerini artırmak oldukça önemlidir. Koşmak ayrıca kalp hastalıklarına yakalanma riskini de büyük oranda azaltır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA