05 Mayıs 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa17°C
  • Antalya22°C
  • İzmir24°C

KOZMETİK FİRMALARININ DİKKATİNE DUYURU-28.06.2019

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından Kozmetik firmalarının dikkatine duyuru yayımlandı.

Kozmetik firmalarının dikkatine duyuru-28.06.2019

28 Haziran 2019 Cuma 16:53

KOZMETİK FİRMALARININ DİKKATİNE

Sektör memnuniyeti ve bürokrasinin azaltılması çalışmaları kapsamında Dairemizce yürütülen “Kozmetik Firmalarının Firma Kayıt Başvurularının Değerlendirilmesi” ve “Kozmetik Firmalarının Bilgilerinin Güncellenmesi” işlemleri için fiziki evrak talep edilmeyecek olup evraklar elektronik ortamdan alınacaktır. Bu kapsamda ÜTS ve EBS üzerinden firma kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra Kuruma fiziki evrak gönderilmesine gerek yoktur. 

“Gönüllüler Üzerinde Kozmetik Ürün veya Hammaddelerinin Etkinlik Güvenlilik Çalışmaları ile Klinik Araştırmalarına İlişkin Düzenlemelerin Yapılması” işlemleri için firma başvuruları ile alınan başvurular e-devlete alınmıştır. Bu kapsamda talep edilen başvuru formu ve ekleri elektronik ortamda alınacaktır ve firmaların fiziki evrak göndermesine gerek yoktur.

İlgililere önemle duyurulur.

Kozmetik Ürünler Dairesi Başkanlığı 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA