30 Nisan 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya21°C
  • İzmir13°C

KUMPAS MAĞDURU DOKTOR: TÜRKİYE İÇİN ‘EVET’ DİYECEĞİM

AK Parti’ye üye olan Ergenekon mağduru olan Tuncay Özkan’ın eski doktoru Mesut Özcan: Ben çocuklarım için ‘evet’ diyorum dedi

Kumpas mağduru doktor: Türkiye için ‘evet’ diyeceğim

23 Mart 2017 Perşembe 13:41


Ergenekon davasında tutuklu yargılanan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın 8 yıl doktorluğunu yapan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mesut Özcan, önceki gün de Milletvekili Nihat Öztürk'ün taktığı rozetle AK Parti'ye üye oldu. "Örgüt üyeliği" iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra Yargıtay'ın bozduğu davada yeniden yargılanması yapılacak olan Özkan, "Vatanımı ve milletimi seviyorsam evet demeliyim. Ben çocuklarım için evet diyorum" dedi.

Rozetini Öztürk'ten alan Özkan, törende yaptığı konuşmada yeni sistemin, hantal devlet yapısı, pratik devlet yapısına çevireceğini söyledi. Özkan "60 yıllık süreçte 40'tan fazla hükumet kurulmuş. Böyle bir şey olmaz. Türkiye bu parlamenter sistemle bir yere gelemedi. Atatürk'te bu ülkeyi bir tür başkanlık sistemiyle yönetti. İsmet İnönü ile anlaşamamalarının nedeni budur. CHP'li arkadaşlarıma da 'en başta sizin buna evet demeniz lazım. Şimdiki sistem ile iktidar CHP için hayal, rüyanızda bile göremezsiniz. Ama başkanlık sisteminde bir ihtimal iktidar olabilirsiniz' diyorum. Vatanımı ve milletimi seviyorsam evet demeliyim. Ben çocuklarım için evet diyorum. Ergenekon ile ilgili de sadece tek bir şey söylemek istiyorum. Vatan sağ olsun. Biz inadına güçlü ve bağımsız bir Türkiye olacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler: , ,
Yorumlar
SON DAKİKA