02 Mayıs 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa13°C
  • Antalya21°C
  • İzmir20°C

KUŞBURNU PAZARA İNDİ

Bir çok hastalığa iyi geldiğine inanıldığı için bolca tüketilen Kuşburnu, pazarlarda satılmaya başlandı.

Kuşburnu pazara indi

10 Eylül 2010 Cuma 13:38

Bir çok hastalığa iyi geldiğine inanıldığı için bolca tüketilen Kuşburnu, pazarlarda satılmaya başlandı.

KUŞBURNU'NUN FAYDALARI

Hipokrat zamanında iltihaplara, Orta çağda ve daha sonraki dönemlerde kan tükürmelerine, dişeti kanamalarına, böbrek, meme, safra taşlarına, tenyaya, yılancık hastalığına karşı kullanılan kuşburnunun şeker hastalıklarına, ağrılara ve ishale karşı kullanımı yaygındır.Etkin bir kan temizleyici, barsak yumuşatıcı, kurt düşürücü özelliğe sahip olan Kuşburnu, C vitamini zenginliğinden ötürü vücudun gelişmesini düzenler. C Vitamini, vücutta bağ dokusunun sağlam ve sıkı olmasını sağlayarak soğuk algınlığı, nezle, grip ve diğer ateşli hastalıklara karşı direncini artırır.

A ve E Vitaminleri ile birlikte antioksidan etki göstererek kanser riskini önler, ayrıca fenolik maddelerle birlikte damar cidarlarının sağlam olmasını sağlar. Sonuçta kanamaların önlenmesine yardımcı olur.

Kuşburnu meyveleri yüksek oranda birçok vitamin ve mineral madde içerirken bitkinin diğer organları ise tıbbi özelliğe sahip tanen, glikozit ve flovenitler gibi organik maddeleri önemli miktarda içermektedirler. Kuşburnu ve ürünleri özellikle askorbik asit yani C vitamini ve fenolik maddelere bağlanan P vitamini faktörü ile dikkat çekmekte ve tanınmakta ve halk tarafından şifa niyetiyle tüketilmektedir.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA