30 Nisan 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa15°C
  • Antalya18°C
  • İzmir17°C

KUŞBURNUNUN HASTALIKLAR ÜZERİNDE Kİ ETKİSİ

Bugün sizlere nefis kokulu kuşburnu çayının faydalarını veriyoruz. Hem sağlığınız için, hem de sıcacık bir bardak çay için bunları okumanıza değecek!

Kuşburnunun hastalıklar üzerinde ki etkisi

10 Mart 2012 Cumartesi 11:42

Bugün sizlere nefis kokulu kuşburnu çayının faydalarını veriyoruz. Hem sağlığınız için, hem de sıcacık bir bardak çay için bunları okumanıza değecek!

İçeriği

Yüksek oranda C vitamini ve mineral maddeler açısında yüksek oranda fosfor ve potasyum içerir. A vitamini olan karoten, B1 B2, E ve K vitaminleri de içermektedir. Mineral madde yönünden de zengin olup yapısında sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir, mangan, bakır, çinko gibi katyonlar yanında, sülfat, klorür, nitrat gibi anyonlar da bulunmaktadır.

Ayrıcalığı

Vitamin ve minareler bakımından oldukça zengin olan kuşburnunun, insan sağlığına zararlı hiçbir pestisit ve ağır metal içermemesi önemi daha da artırıyor.

Kemikler

Dokulardaki sertleşmelere ve kemik erimesine karşı tedavide, kireçlenmelerde, siyatiklerde, romatizmada ve bulaşıcı hastalıkların tedavisinde, kemik kırılmalarında, raşitizmde, vücudun bağ dokularını güçlendirmede etkilidir.

 

 

Bulaşıcı hastalıklar

Bulaşıcı hastalıklarda, profilaksi ve C vitamini eksikliğinin tedavisinde, ateş, genel yorgunluk sırasında ve immün sistemin güçlendirilmesinde destekçidir.

Sindirim sistemi

Gastrik spazımda, gastirik asit eksikliğinde ve ülserden kaynaklanan şişkinliğin önlenmesinde, bağırsak hastalıklarında ve ishalin önlenmesinde, genel enfeksiyonlar, kabızlık, safra kesesi, böbrek ve mesane rahatsızlıklarında, hemoroit tedavisinde, sindirim sistemimizde bulunan bazı parazit yapıların atılımını kolaylaştırmada etkilidir.

Kan hastalıkları

Kanser ve bazı rahim hastalıklarında, kanamalarda, hamilelik dönemindeki kramplarda ve menopoz tedavisinde, kanı inceltme, kan devir daimini hızlandırmada ve toksinleri çözmede, çeşitli kanamalarda (hemorojik diatez), kansızlıkta, ve kanı temizlemede yardımcıdır.

 


Tansiyon

Tansiyonu düzenlemede, karaciğer iltihabını gidermede, diyabette kan şekerini düzenlemede, safra kesesi taşlarının önlenmesinde, gut hastalığında, ürik asit metabolizma bozukluklarında etkilidir.

Gözler ve grip

Gözleri kuvvetlendirmede ve gece körlüğünü önlemede (göz banyosu şeklinde), grip, sekresyonun azaltılmasında, solunum yolları enfeksiyonunda ve öksürük tedavisinde, iştah açmada, kavrama yeteneği ve beyin fonksiyonlarını güçlendirmede, stresin azaltılmasında etkili olduğu bilinmektedir.

Kuşburnunun hazırlanışı

Bir su bardağı kaynamış suya bir tatlı kaşığı ince doğranmış kuşburnu kabuğu eklenerek 15 dakika demlenir. Süzülerek ve günde üç bardak içilir.

www.elmaelma.com

Yorumlar
SON DAKİKA