07 Mayıs 2024
  • Ankara19°C
  • İstanbul19°C
  • Bursa23°C
  • Antalya20°C
  • İzmir24°C

LABORATUVAR HİZMET ALIMLARI NASIL YAPILIR? KAYNAK KİTAP YAYIMLANDI

Kamu İhale Kurul Üyesi Mehmet ATASEVER editörlüğünde "Sağlık İşletmelerinde Tıbbi Laboratuvar Hizmet Alımları Yönetimi" kitabı hazırlandı.

Laboratuvar hizmet alımları nasıl yapılır? Kaynak kitap yayımlandı

29 Aralık 2017 Cuma 08:57

Alanında ilk kez hazırlanan bu kitapta; Tıbbi laboratuvar hizmet alım ihalelerinin nasıl yapılacağını, nelere dikkat edilmesi gerektiğini, muayene kabul işlemlerini, ödeme ve muhasebe işlemlerini detaylı bir şekilde bulabilirsiniz. 

Sağlık İşletmelerinde Tıbbi Laboratuvar Hizmet Alımları Yönetimi kitabının İlk bölümde; hizmet alımları   ile ilgili genel kavramlar, tarihsel gelişimi, mevzuatı, sınıflandırılması ve verileri açıklanmıştır.

İkinci bölümde; tıbbi laboratuvar hizmet alımlarının tanımı, kapsamı, sınıflandırılması, ihtiyacın tespiti ve teknik özelliklerin belirlenmesi anlatılmıştır.

Üçüncü bölümde; tıbbi laboratuvar hizmet alımları ihale işlemleri, işleyişi ve ödeme işlemleri, dikkat edilmesi gereken hususlar, sınır değer hesaplanması ve sorumluluklar açıklanmıştır.

Dördüncü bölümde; tıbbi laboratuvar hizmet alımları muhasebe işlemleri, kıdem tazminatı, KDV tevkifatı ve Damga vergisi uygulamaları anlatılmıştır.

Beşinci bölümde tıbbi laboratuvar hizmet alım harcamaları yıllar itibarıyla detaylı bir şekilde nominal ve reel rakamlarla ve kurumsal bazda ayrıştırılarak anlatılmış ve analiz edilmiştir.

Her kademedeki sağlık yöneticisi, hizmet alım ihalelerine giren istekliler ve diğer ilgililer için rehber niteliğinde olan çalışmayı 10 yıla yakın Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürüten ve halen Kamu İhale Kurul üyesi olan Mehmet ATASEVER ve uzun sure hastane başhekimliği görevini yürüten ve tıbbi laboratuvar yönetimi alanında uzman olan Biyokimya uzmanı Doç.Dr.Konca Altınkaynak hazırlamıştır. 

Yayınevi / Kitap Temin

Kitaplara Nobel Kitap’tan ulaşılabilir. 

https://www.nobelkitap.com/saglik-isletmelerinde-tibbi-labaratuvar-hizmet-alimlari-yonetimi-353992.html 

Tel: 0(312) 418 20 61 Fax; : 0(312) 418 30 20 

Satın Alma:  [email protected] 

mehmetatasever-kitap.jpg

Yorumlar
SON DAKİKA