04 Mayıs 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa13°C
  • Antalya17°C
  • İzmir16°C

LENSLE YÜZMEK KORNEA NAKLİNE KADAR GÖTÜREBİLİR!

Lensle havuza ve denize girildiğinde, üreyen parazit veya bakteriler lens kullananlarda enfeksiyona neden olabiliyor ve kornea nakline kadar gidebiliyor.

Lensle yüzmek kornea nakline kadar götürebilir!

08 Haziran 2013 Cumartesi 12:49

Lensle havuza ve denize kesinlikle girilmemesi gerekir.

Prof. Dr. Ayşe Yağcı, lensle havuza ve denize kesinlikle girilmemesi gerektiğini belirterek, "Havuz ve deniz temizliğini denetleyen birşey yok. Üreyen parazit veya bakteriler lens kullananlarda enfeksiyona neden olabiliyor ve kornea nakline kadar gidebiliyor" diye konuştu.

Uzun süre gözde kalmamalı

Kontak lenslerin kuralına uygun takılmasının önemine dikkati çeken Prof. Dr. Yağcı, şöyle konuştu: "Lens mutlaka göz doktorunun tavsiyesiyle alınmalı ve takılmalı. Gönümüzde daha çok yumuşak lens kullanılıyor. Bunların da hijyen kurallarına mutlaka dikkat ederek kullanılması gerekiyor. Lensi takmadan veya çıkarmadan önce eller yıkanmalı, çıkarıldıktan sonra özel solüsyonla kabında muhafaza edilmeli. Lens, mutlaka sabah takılıp akşam yatarken çıkarılmalı."

Yağcı, şöyle devam etti: "Bazı depolarda saklanan sular da lens temizliğinde kullanılıyor. Bu suların içinde amip ya da bazı parazitler, bakteriler ürüyor. Lensler musluk suyuyla yıkanmamalı. "

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA