27 Nisan 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa17°C
  • Antalya22°C
  • İzmir20°C

MEDULA KULLANIM KILAVUZU GÜNCELLENDİ-06.05.2013

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası tarafından Medula Web Servisleri "MEDULA Kullanım Kılavuzu V 3.1.0 (06.05.2013)" güncellemesi yayımlandı.

MEDULA Kullanım Kılavuzu güncellendi-06.05.2013

07 Mayıs 2013 Salı 13:37

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası tarafından Medula Web Servisleri "MEDULA Kullanım Kılavuzu V 3.1.0 (06.05.2013)" güncellemesi yayımlandı;

 

 

 

 


Değişen Bölümler


Versiyon                 : 3.1.0
Yayınlanma Tarihi  : 06.05.2013

Değişen Bölümler

2013 SUT’ta yapılan değişikliğe istinaden, hemodiyaliz raporlarının 01.05.2013 tarihi itibari ile süresiz olması sağlanmıştır. Yapılan düzenleme ile;

- Sadece haftalık 3 ve aşağısı olan seanslarda hemodiyaliz raporlarının süresiz olarak kontrolünün yapılması,

- Haftalık seans sayısı 4 ve üzeri olan raporlarda ise, raporun verildiği sağlık hizmet sunucusu tarafından verilmiş olan süre zarfında bu rapor üzerinden işlem yapılmasına izin verilmesi,

- -Haftalık 4 ve üzeri seanslık hemodiyaliz raporunun aktif olduğu süre zarfında hastanın önceden verilmiş olan haftalık 3 seanslık diyaliz raporunun pasiflenmesi,

- Haftalık seans sayısı 4 ve üzeri olan raporun süresinin dolması halinde, aynı kişiye daha önce verilmiş olan haftalık 3 seanslık bir rapor bulunması (birden fazla ise en son verilen rapor üzerinden) halinde bu rapor üzerinden faturalandırma yapılabilmesi sağlanmıştır.

 

Versiyon                 : 3.1.0
Yayınlanma Tarihi  : 30.04.2013

Değişen Bölümler (Revize)

 

-Provizyon tipine “E” alanı eklenmiş olup kapsamı , “3713/21” (3713 sayılı Kanunun 21 inci maddesinde sayılan olaylara maruz kalmaları nedeniyle yaralananların tedavileri) dönülecektir. Bu provizyon tipi katılım payından muaf olup %100 incelenecektir.

-Özel Duruma "Z" ,”Moleküler ödenmesi için preimplantasyon var” eklendi. Bu özel durum ya da “0” “Organ, doku ve kök hücre nakli uygulanan hasta” gönderilmesi durumunda moleküler tetkiklerin ödenmesi sağlandı.

-Özel Duruma "X", "60 dakika altı FTR seansı" eklendi. Gönderilmesi durumunda %50 fiyat dönülecek

-ProvizyonGirisDVO sınıfına istinaiHal alanı eklendi.

ProvizyonTipine "S", "İstisnai Hal" eklendi.

İstisnai hal = “1", "Acil hal"

"2", "İş kazası ile meslek hastalığı"

"3", "Bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalık"

“4", "Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmeti"

"5", "Analık hali”

"6", " Afet ve savaş ile grev ve lokavt hali"

"7", "18 yaş altı çocuklar"

"8", "Tıbben başkasının bakımına muhtaç kişiler"

- ProvizyonGirisDVO sınıfına yesilKartSevkEdenTedaviTipi alanı eklendi (HBO ve Hemodiyaliz için)

- ProvizyonGirisDVO sınıfına yesilKartSevkEdenTakipTipi alanı eklendi (yoğun bakım için) 

·         TedaviIslemBilgisiDVO sınıfına evHemodiyaliziRaporBilgisi alanı eklendi. 

·         Tedavi Rapor Turu seçeneklerine 8 = Ev Hemodiyalizi eklendi. 

- Yeşil kart e-sevk uygulamasında sevk edilen hastane ve tesis kodu girilmesi için alan açıldı ve 250 karakterlik açıklama yapılması için bölüm eklendi. Bu kısımlarla ilgili giriş zorunluluğu bulunmaktadır.

- Özel hastanelerin ve üniversite hastanelerinin yeşil kartlı kişilere e-sevk yapabilmesi için düzenleme yapıldı.

- Akkiz immün yetmezlik kapsamında yeşil kartlı kişilerin doğrudan hasta kabulu yapabilmesi için ekteki tanıların gönderilmesi zorunlu hale getirildi. (sgk.gov.tr/Duyurular bölümünden ICD-10 kodları duyurulacaktır.)

- SUT eki Ek-2A listesindeki branşların ve diğer branşların ayrıntılı bilgisi sgk.gov.tr/Duyurular bölümünden duyurulacaktır.

- Yeşil kartlıların e-sevk işlemi yapılması aşamasında hemodiyaliz branşından sevk yapılabilmesi için tedavi tipi hemodiyaliz eklendi. Hemodiyaliz sevklerinin 3 ay süre ile geçerli olması sağlandı.

- Yeşil kartlıların yoğun bakıma sevk edilebilmeleri için takip tipi yoğun bakım eklendi.

- Yeşil kartlı kişilerin doğrudan müracaatlarda (özel hastaneler haricinde) tedavi tipi HBO dan tedavi verebilmesi sağlandı.

- Diş hekimliği uygulamalarında günübirlik tedavi tipinde hizmet kaydı yapılabilmesi (ortodontik tedavi tipi kapsamı hariç olmak üzere) ek-2Ç listesinde yer alan 405.370 ve/veya Ek-2B listesinde yer alan 551340 işlem kodlarından birisinin gelmesi ve/veya özel durum “Y” gönderilmesi gerekmektedir.

- Özel durum 7 (İş kazası, trafik kazası veya adli vaka'da nükseden veya devam eden tedavi) uygulaması 01.05.2013 tarihi itibari ile kaldırılmıştır.

- Mayıs 2013 döneminden ekim 2013 dönemine kadar (ekim dahil) faturalandırma süresi 3 ay olarak değiştirilmiştir.

 

 

MEDULA Kullanım Kılavuzu 06.05.2013 için tıklayınız.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA