06 Mayıs 2024
  • Ankara9°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa11°C
  • Antalya18°C
  • İzmir17°C

MİKROP KAPMAYIN!

Güzel ve sağlıklı bir yaz geçirebilmek için özellikle havuz mevsimiyle ortaya çıkan genital enfeksiyonlardan korunmak gerekiyor. Doç. Dr. Alparslan Baksu, ...

Mikrop kapmayın!

27 Haziran 2011 Pazartesi 13:18

Güzel ve sağlıklı bir yaz geçirebilmek için özellikle havuz mevsimiyle ortaya çıkan genital enfeksiyonlardan korunmak gerekiyor. Doç. Dr. Alparslan Baksu, Cosmopolitan dergisine bu enfeksiyonları ve korunma yollarını anlattı. 
* Vajinanın iç kısmını sabun veya şampuanla yıkamak, doğal florasını bozabilir. Bu da mantar enfeksiyonlarına davetiye çıkarabilir. Bu tür yapay maddelerden kaçınmak gerekiyor. Yaz aylarında doğal florası bozulan vajinada mantar enfeksiyonun gelişmesi çok daha kolaylaşır. 
* Yaz aylarında bakteriyel enfeksiyonların en sık görüleni 'gardnerella vaginalis' tarafından oluşturulur. En tipik özelliği kötü kokulu, sarı-gri renkli akıntıdır. Antibiyotik ve vajinal fitil ile enfeksiyon bir haftada tedavi edilir.

NASIL KORUNURUZ? 
* Saatlerce suda kalmayın. Temizliğinden emin olmadığınız havuzlara girmeyin. Sudan çıktıktan sonra hemen duş alın ve mayonuzu değiştirin. Çünkü mantarlar nemli ve sıcak ortamda hızla çoğalırlar. 
* Çeşitli nedenlerle antibiyotik kullanıyorsanız, vajina florası bozulacağı için tedavi sırasında doğal ortamının korunmasına yardım eden fitil tarzı ilaçlar kullanabilirsiniz. Bu yolla gelişebilecek mantar enfeksiyonları riskini azaltabilirsiniz. 
* Belirli dönemlerde jinekolojik kontrollerinizi ihmal etmeyin. Böylece sorunun daha da ilerlemesinin önüne geçmiş olursunuz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA