02 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa18°C
  • Antalya25°C
  • İzmir25°C

MİNİK NİSANIN AMELİYATI İÇİN İKİ HASTANEDEN İKİ FARKLI RAPOR

Yurtdışında ameliyat olması gereken 6.5 aylık kalp hastası Nisa bebek bürokrasiye takıldı.

Minik Nisanın ameliyatı için iki hastaneden iki farklı rapor

16 Temmuz 2014 Çarşamba 15:58

MANİSA’da yaşayan NEFİSE ÖZÇELİK ile bir iletişim şirketinde tekniker olarak çalışan İSMAİL ÖZÇELİK’in, Nisa adını verdiği ilk bebekleri 6,5 ay önce dünyaya geldi. Henüz 9 günlükken sarılık tedavisi için hastaneye götürülen Nisa’nın, TRANKUS ARTERİOZUS Tip 4 adı verilen, akciğere kirli kanı taşıyan damarının doğuştan olmadığı ve kalp yetmezliği yaşadığı ortaya çıktı.

Henüz 2 aylık bir bebekken yoğun bakıma alınan küçük Nisa, o günden bu yana yoğun bakımdan çıkamadı. Hastalığın daha da kötü duruma gitmemesi için beslenmesi minimumda tutulan talihsiz Bebek, gelişemedi.

AMELİYAT EDİLEMEZ RAPORU 

Yoğun bakımda ölüm ve yaşam arasında gidip gelen minik Bebek, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 3 kez konseye girdi, 3’ünde de “ameliyat edilemez” raporu verildi.Kızı için çare aramaya başlayan İsmail Özçelik, İsviçre’deki ünlü kalp cerrahı Ordinaryüs Profesör Afksendiyos Kalangos’un bu tip ameliyatları yaptığı bilgisini aldı.Kalangos İstanbul ziyaretinde Nisa’nın raporlarını gördükten sonra “ameliyatı yaparım, yaşama şansı yüzde 80” dedi.

FORMAT BAHANESİ ÇIKTI

EGE ÜNİVERSİTESİ Hastanesi’nden yaklaşık 2 hafta boyunca “ameliyat edilemeyeceği” yönündeki heyet raporunu almaya çalışan İsmail Özçelik, sonunda raporu almayı başardı.

Umutları tekrar yeşeren Özçelik, heyet raporunu onaylaması gereken Ankara’daki Numune Hastanesi’nin yolunu tuttu. Her Çarşamba günü toplanan Teyit Kurulu’na yetişen İsmail Özçelik, format engeline takıldı. Raporun formata uygun olmadığı söylenen Özçelik, “Aslında önceki raporla arasında hiçbir fark yok. Bir de bilgisayar çıktısı olması gerekiyormuş. Çarşamba günü Teyit Kurulu’nun toplanmasını bekleyeceğiz. Yani umudumuz bir hafta daha sarkacak. Kızımın saatleri bile çok önemli” dedi.

rapor.jpg


ONAY SIRASI BAKANLIKTA

Numune Hastanesi Yetkilileri ise “Sağlık Uygulama Tebliği’ne (SUT) göre yurtdışına gönderilecek hastalara verilecek olan raporun, belli bir formatta olması gerekiyor. Yönetmeliğin dışına çıkamıyoruz. Durumun acil olduğunun farkındayız” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA