05 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa17°C
  • Antalya23°C
  • İzmir22°C

MÜEZZİNOĞLU "TAM GÜN" YASASINI DEĞERLENDİRDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Tam Gün Yasası" ile ilgili yüzde 100 mutabakat sağlanmasa da sağlık çalışanlarının büyük bir kısmıyla ortak paydada buluştuklarını söyledi.

Müezzinoğlu "Tam Gün" Yasasını değerlendirdi

01 Ağustos 2013 Perşembe 12:16

Bakan Müezzinoğlu, yasanın Ekim ayında Mecliste görüşüleceğini belirtti.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başakşehir’de katıldığı Ramazan etkinlikleri programında ’Tam Gün Yasası’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

’Tam Gün Yasası’ ile ilgili, “Çok fazla itiraz yok” diyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yasanın Ekim ayı başlarında Mecliste görüşüleceğini belirtti. Kendisinin yaklaşık 11-12 üniversitenin yöneticileriyle, rektörleriyle görüştüğünü belirten Müezzinoğlu, "Dolayısıyla ortak aklı bulmaya çalıştık. Yüzde 100’ü yok ama yüzde 80, üniversite hocalarımızın da kendi beklentilerine cevap verebilecek, mesai sonrası çalışmalarına zemin hazırlayan, kendi kurumunda hizmet verebileceği, kendi kurumunda hastalarına birikimlerini yansıtabileceği maddi anlamda da muayenehane değil de kurumsal yapının içinde katkı sağlayabileceği bir düzenlemeyi getiriyoruz. İnşallah Ekim aynının ilk haftasında veya ilk 10 gününde kanunumuzu yasalaştıracağız” diye konuştu.

"ÜLKEYE LAYIK OLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Sağlık alanında vatandaşların her türlü isteğine cevap verebilmek için durmadan çalıştıklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Çok daha güzel hizmetlere layık bir milletimiz var. Biz de canla, başla çok daha iyisini, çok daha güzelini gerek hocalarımızla, gerek hekimlerimizle, gerek sağlık çalışanlarımızla birlikte 500 bin çalışanla bu ülkeye ve millete layık olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA