04 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa13°C
  • Antalya15°C
  • İzmir15°C

OBEZİTE CERRAHİSİ VE MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATLARI

Toplum genelinde aşırı şişmanlık olarak bilinen obezite cerrahisi kişinin diyet ve egzersize yanıt vermediği durumlarda kişi tüp mide, mide küçültme ameliyatı tercih edilmektedir.

Obezite Cerrahisi ve Mide Küçültme Ameliyatları

12 Haziran 2016 Pazar 10:05

Kronik kilolarından kurtulamayıp aşırı kiloları nedeniyle diyabet başlıca olmak üzere birçok hastalığı yaşamalarına neden olan aşırı şişmanlıktan dünyada yaygın olan Türkiye’de de gittikçe yaygınlaşan obezite cerrahisi ile kronik kilolarınızda kurtulabilirsiniz.

Obezite cerrahisi bünyesinde birçok ameliyatı barındırmaktadır. Bu ameliyatlardan şunlar sırasıyla;

Tüp mide, Mide küçültme ameliyatları olarak açıklanabilmektedir.

Besinler aracılığıyla alınan enerji harcanan enerjiden fazla olduğunda aşırı yağ artışı sonucu oluşan hastalığa obezite denilmektedir.

Obezite cerrahisine giren hastaların vücut yağ dokusu kadınlarda %30 üzerinde erkeklerde ise %25 üzerinde olduğunda obezite cerrahisine uygun aday olduğu belirtilmektedir.

Toplum genelinde aşırı şişmanlık olarak bilinen obezite cerrahisi kişinin diyet ve egzersize yanıt vermediği durumlarda kişi tüp mide, mide küçültme ameliyatı tercih edilmektedir.

Tüp mide ameliyatını şu şekilde açıklayabiliriz;

Obezite tedavisiyle beraber uygulanan mide küçültme ameliyatlarından olan tüp mide ameliyatıyla Dünyada en yaygın olarak kullanılan zayıflama ameliyatı yöntemidir.  Yeteri seviyede kilo kaybı yaşanabilmektedir.  Bu ameliyatlar sayesinde hastanın obezite nedeniyle sahip olduğu bir çok hastalık önlenebilmektedir.

Bu hastalıkları sırasıyla şu şekilde sıralayabiliriz;

► Kalp hastalıkları

► Diyabet

► Yüksek Tansiyon

► Yüksek Kolestrol

► Felç ve bazı kanser hastalıkları obeziteden kaynaklı hastalıklar arasında yer almaktadır.

Tıbbi dilde tüp mide ameliyatının adı Laparoscopic Sleeve Gastrectomy olarak geçmektedir.

Tüp mide ameliyatı ile hastalar az acıkarak yavaş yiyip çabuk doymaktadır. 1 yıl içerisinde fazla kiloları kaybetmiş olacaktır.

Mide küçültme ameliyatlarıyla hastanın uzun bir süreçte kilo vermesi sağlanırken aynı zamanda obezitenin neden olduğu hastalıklardan kurtulmasını sağlamaktadır.

Tüp mide ameliyatına hazır olmak için obezite seviyesinde olmak gerekmektedir.

Obezite ameliyatları 1950’li yıllardan bu yana gerçekleştirilmekte ve obezite cerrahisinde önemli gelişmeler yaşanmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi İçin Doç. Dr. İbrahim Sakçak’ın sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: http://ibrahimsakcak.com/

Yorumlar
SON DAKİKA