28 Nisan 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa19°C
  • Antalya26°C
  • İzmir26°C

ÖKSÜRÜK İÇİN ALTERNATİF EV ÇÖZÜMLERİ

Öksürük tek başına bir sağlık sorunu değildir. Ancak pek çok hastalığa işaret ediyor olabilir.

Öksürük için alternatif ev çözümleri

18 Aralık 2013 Çarşamba 14:18

Öksürük tek başına bir sağlık sorunu değildir. Ancak pek çok hastalığa işaret ediyor olabilir. Çoğunlukla boğaz ve solunum yollarındaki tahriş sonucu gelişir. Öksürüğün süresi, şiddeti ve diğer belirtiler birlikte değerlendirilerek başka bir hastalık olup olmadığı tespit edilir. Devam eden öksürük mutlaka bir hekim tarafından muayene edilmelidir.Öksürük ilaçları çok güçlü ilaçlardır. Bu yüzden bebekler, çocuklar, hamile ve emziren kadınlar için bitkisel yöntemler tercih edilmelidir.

Öksürük hayatı tehdit eden bir sorun değildir. Ama özellikle geceleri öksürmek sıkıntılı olabilir. Sürekli öksürmek bağışıklık sistemini zayıflattığı gibi, yorgunluk, sinirlilik ve bitkinliğe yol açabilir.

Ev ilaçları ile öksürüğü büyük ölçüde azaltabilirsiniz

Öksürük sigara ya da duman, soğuk algınlığı gibi nedenlerle olabilir.Kuru ve balgamlı olarak iki çeşittir. Balgam sökücü ve öksürük giderici ayrı şeylerdir. Öksürük yokluğunda balgam temizlemek için öksürük kesici kullanılmamalıdır. Nefes almada güçlüğe neden olabilen öksürükler genellikle bronşit, astım, zatürre veya boğmaca kaynaklı olabilir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA